“ZORGEN DAT DE LICHTEN AANGAAN ALS JIJ THUISKOMT, DAAR ZIJN WIJ MEDE VERANTOORDELIJK VOOR.”

De vrije energiemarkt beter laten functioneren, voor iedereen. Dat is onze missie. Hier ben je het kloppende hart van de energietransitie. Expert op het gebied van op het gebied van IT infrastructuur en dataservices. Scherp, vakkundig en klantgericht. Wat doen EDSN’ers Joost en Merel en waar krijgen ze energie van?

Wie: Joost, release train engineer SAFe framework

Wat: verantwoordelijk voor diverse teams die binnen EDSN bouwen aan dataservices en digitale services

Waarom: “Omdat ik hier veel samen met mensen werk: van inhoudelijk werk tot coachen tot het zijn van een mentor. Ik bouw aan efficiënte en effectieve processen, in verbinding met mensen.”

Wie: Merel, product manager van waardestroom allocatie & reconcilliatie

Wat: verantwoordelijk voor het proces binnen de waardestroom zodat we de meeste waarde kunnen leveren 

Waarom: “In mijn rol ben ik met van alles bezig. Elke dag, elk moment is anders. Van verwachtingsmanagement, stakeholdermanagement tot crisismanagement.

WERK OP HET SNIJVLAK VAN ENERGIE, DATE EN IT

Joost

“We zijn een belangrijke IT-partner voor de energiewereld, met een duidelijke focus op effectieve en efficiënte dienstverlening. We zijn gedreven om het als professionals steeds beter te doen, vooral in verbinding met onze netbeheerders. Doel is dat zij hun ambitie kunnen uitvoeren, waarbij het aan ons is om steeds opnieuw waarde toe te voegen. Dus niet alleen data verzamelen, maar juist inzichten in datagebruik geven. En overzicht bieden: denk aan een systeem waarmee we inzichtelijk kunnen maken waar energieopwekkersin Nederland staan, en waar nog ruimte is om nieuwe energie op te kunnen wekken – een zeer actueel en belangrijk onderwerp.”

Merel

“We zijn inderdaad de stap aan het zetten van alleen ontzorgen, naar vooruitdenken en innoveren. We zijn de spin in het web als het gaat om data- en IT-voorziening binnen de hele energiemarkt. Als wij er morgen mee stoppen, is er wel een probleem, omdat dan alle overkoepelende data die wij genereren wegvallen. Als wij ons werk goed doen, dan heeft de consument nergens last van. Dat is het belangrijkste.” 

WERK IN HET HART VAN DE ENERGIETRANSITIE

Merel

“De netbeheerders – onze voornaamste klanten – hebben een maatschappelijke functie en daarmee wij dus ook. Zorgen dat de lichten aangaan als jij thuiskomt: daar zijn wij medeverantwoordelijk voor. Daarnaast ondersteunen we ook steeds meer in het verduurzamen van de energiemarkt. Met centrale, toekomstbestendige systemen, gericht op mogelijke nieuwe energiebronnen. Simpel gezegd faciliteren wij de techniek, zodat de energietransitie kan plaatsvinden.”

Joost

“Om aan te sluiten op Merel: het is met name ook voor die transitie dat de samenwerking met de netbeheerder en andere partners steeds beter moet worden. Zet iedereen bij elkaar en je hebt de energie, kennis en kunde waar je alles mee aan kunt.” 

WERK VOL ENERGIE

Joost

“Voor mij is werken vol energie: bewust een faciliterende rol te pakken. Vragen stellen, mensen coachen en de dirigent spelen wanneer dat nodig is. Daarnaast zie ik altijd mogelijkheden om het nog beter te doen. Elke dag weer. Soms lukt dat, soms niet, soms pas veel later. Maar als we er met elkaar voor zorgen dat dát onze focus is, dan wordt de energietransitie zeker een succes!”  

Merel

“Waar ik energie van krijg? Dat ik de ruimte krijg om mee te denken over hoe de toekomst eruit moet zien, maar ook over waar ik mezelf over 3 jaar zie. Er is echt oog voor de mens achter de functie, binnen een heel open cultuur. Het persoonlijke en sociale aspect is bij ons erg belangrijk. De directeur komt ook regelmatig even een praatje met je maken.” 

BEKIJK VACATURES

Release Train Engineer/IT Lead

Release Train Engineer/IT Lead

Release Train Engineer/ IT Lead40

RELEASE TRAIN ENGINEER/IT LEADHallo Release Train Engineer! Wil jij werken in het hart van de energietrransitie?  Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort/remote | v/m/x | IT  Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in...

Functioneel beheerder

Functioneel beheerder

Funtioneel beheerder40

Functioneel beheerder Hallo functioneel beheerder! Wil jij werken in het hart van de energietransitie?  Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort/remote | v/m/x | IT  Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in de...

Junior beheerder Kantoor Automatisering

Junior beheerder Kantoor Automatisering

Junior beheerder Kantoor Automatisering40

JUNIOR BEHEERDER KANTOOR AUTOMATISERING   Hallo Junior beheerder Kantoor automatisering! Wil jij werken in het hart van de energietrransitie?  Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort/remote | v/m/x | IT  Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke...