24/7 Aanbod op Maat – nieuwsbrief juni 2019

Livegang 24/7 Aanbod op Maat vervroegd

Bij leveranciers is een groeiende behoefte om de centrale systemen 24/7 te kunnen raadplegen. Vooral om klanten op elk moment een passend Aanbod op Maat (AoM) te kunnen doen. Door een vervroegde go live is dit al vanaf 14 juli 2019 mogelijk.

Om in de praktijk elk moment een AoM mogelijk te maken is afgelopen maart de bouw gestart van de oplossing: een kopie van het Centraal AansluitingenRegister (C-AR), inclusief het ContractEindeRegister (CER). Hierdoor zijn de benodigde data ook beschikbaar tijdens geplande onderhoudswerkzaamheden.

Aanvankelijk was gepland om de oplossing in september 2019 live te brengen. Er is echter besloten de implementatie eerder plaats te laten vinden. Reden is de goed verlopen bouwfase, maar ook een aangekondigde ‘freeze’ vanuit het programma Centralisatie Allocatie Reconciliatie en Meetdata (C-ARM). De go live vindt nu plaats tijdens het geplande onderhoud van 14 juli 2019. Voor de livegang hoeven leveranciers en netbeheerders zelf geen aanpassingen in hun systeem te verrichten. Wel zal een kopgroep van leveranciers zo snel mogelijk beginnen met testen. Overige leveranciers kunnen daarna deelnemen aan de markttest, als ze dit willen.