Betere automatisering op applicaties met een managed containerplatform

EDSN gebruikt sinds kort een managed container platform op AWS. Hierdoor is het mogelijk om applicaties automatisch te schalen en kunnen de applicaties sneller herstellen.

De waardestroom IT-Foundation heeft na een succesvol prototype een managed containerplatform live gebracht in de cloud.. Met de extra informatie en metrieken uit dit platform, zijn we beter in staat om de performance en gezondheid van applicaties te monitoren. Ook zijn hiermee rolling updates eenvoudiger door te voeren zonder downtime dus hoge beschikbaarheid en is het eenvoudig om terug te rollen naar een oude versie wanneer nodig.

Meer dan 10 applicaties naar nieuwe omgeving

Na de realisatie van dit nieuwe IT-bouwblok zijn gelijk meer dan 10 applicaties gemigreerd. Het gaat hierbij onder andere over de applicaties die verantwoordelijk zijn voor het ontsluiten van Contract Einde Data (CER) en Aansluitingen data (CAR-extracten). De komende maanden wordt er hard gewerkt om de overige applicaties en hun teams naar dit nieuwe platform te migreren, zodat het oude, door een system integrator beheerde,cluster uit gezet kan worden. Met het nieuwe managed cloud platform verlagen we de afhankelijkheid van system integrators en uniformeren we de software ontwikkeling.

 

 

 

Bekijk ook andere artikelen van de nieuwsbrief