Change- en Release Manager

Al enige jaren ervaring als Change- en Release Manager en toe aan een nieuwe baan met veel uitdagingen? Zie jij jezelf als de regievoerder en schakel tussen de marktpartijen, projecten en system integrators? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Change- en Release Manager

EDSN heeft binnen de vrije energiemarkt een centrale rol in de informatie-uitwisseling middels het berichtenverkeer tussen de Nederlandse energiebedrijven. EDSN biedt haar klanten hiervoor de ICT systemen en is tevens verantwoordelijk voor de implementatie van marktontwikkelingen, het beheer en het in standhouden van de open standaard voor de uitwisseling van gegevens.

De afdeling Change en Releasemanagement vormt de schakel tussen de functioneel beheerders van de marktpartijen in de energiesector, de leveranciers van specifieke uitbestede ICT-diensten (Service Integrators) en de centrale informatiesystemen bij EDSN. Als Change- en Release Manager ben je verantwoordelijk voor het releasen van alle wijzigingen op de systemen die bij EDSN in beheer zijn, zowel op acceptatie als op productie omgevingen. Je hebt inhoudelijke kennis van de systemen en processen binnen de energiemarkt en bent hét aanspreekpunt voor projecten, de sector en system integrators op het gebied van Change- en Releasemanagement binnen EDSN.
EDSN kent een divers portfolio aan systeemwijzigingen. Het conform de wensen van opdrachtgevers inplannen en uitvoeren van deze wijzigingen behoort tot de hoofdtaken van deze functie. Daarnaast is het essentieel om alle betrokkenen en stakeholders rondom het change- en releasemanagementproces continu op de hoogte te houden van de actuele status. Deze activiteiten voer je uit in nauwe samenwerking met de huidige Change- en Release Managers. Jij bent de regievoerder en schakel tussen de marktpartijen, projecten en system integrators.

 

Wat ga je doen als Change- en Release Manager?

 

 • Opstellen en bijhouden van de EDSN releasekalender voor zowel functionele als technische releases
 • Plannen van functionele en technische releases met inachtneming van de intern/externe stakeholders en system integrators
 • In overleg vaststellen van de inhoud en rapporteren over de voortgang van de release
 • Adviseren van de organisatie met betrekking tot het change- en release proces en verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het proces
 • Aanspreekpunt voor vertegenwoordigers van marktpartijen inzake het change- en release proces EDSN binnen de energiesector
 • Coördineren, beheren en plannen van de OTAP-omgevingen
 • Coördinatie testen zoals uitwijk-, backup- en restoretest

Wie ben jij?

Je onderscheidt je als volgt:

 • Afgeronde opleiding Informatica (of vergelijkbaar) op hbo/wo niveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Change- en Release Manager
 • Aantoonbare kennis van de ITIL processen Release- & Deployment management en Changemanagement
 • Goede communicatieve vaardigheden, oplossingsgericht, initiatiefrijk, goed in het opstellen en naleven van planningen en je bent in staat te presteren onder druk
 • Organisatiesensitiviteit, besluitvaardigheid en overtuigingskracht
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands in woord en geschrift
 • Aantoonbare kennis en ervaring met continuous integration
 • Aantoonbare kennis binnen de energiesector

Wie zijn wij?

EDSN is dé centrale organisatie voor het faciliteren van de huidige energiemarkt. Deze jonge ambitieuze organisatie heeft ongeveer 90 medewerkers. Het door de organisatie beheerde platform verzorgt de communicatie tussen de marktpartijen en de energiesector. Elke verandering, denk aan het wisselen van energieleverancier en de administratieve verwerkingen daarvan, loopt via dit platform. Met het oog op de te verwachten ontwikkelingen in de energiemarkt, voorziet EDSN de komende jaren te groeien en meer complexe projecten op zich te nemen.

EDSN laat je energie stromen!

Wat bieden wij jou?

Een functie binnen een groeiende organisatie, waar nog veel ontwikkeld wordt, omdat de veranderende energiemarkt de komende jaren nog veel uitdagingen biedt. Onze organisatie biedt je de mogelijkheid om zelf het initiatief te nemen en om te leren van anderen. Wij bieden een moderne werkomgeving tegenover CS Amersfoort, een goed salaris, ruimte voor ontwikkeling en verdieping in je vakgebied en in de energiesector.

Meer informatie over werken bij EDSN, kun je vinden op http://www.edsn.nl/werkenbijedsn/

Interesse?

Heb je interesse in deze functie en ga je graag met ons in gesprek hierover?
Stuur dan je cv voorzien van een korte motivatie naar:
EDSN, ter attentie van Irene Vlaming, werkenbijedsn@edsn.nl