Een woord vooraf

De zomervakantie staat bijna voor de deur en dat betekent dat we al weer halverwege het jaar zijn. Het afgelopen anderhalf jaar heeft EDSN een hoop organisatorische veranderingen doorgevoerd en dat is nu afgerond met een sterk veranderd EDSN als resultaat.

Dit werd ook zo bevestigd in de afgelopen jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Dat wil niet zeggen dat we klaar zijn, zeker niet. De energiemarkt blijft zich in rap tempo ontwikkelen met steeds weer nieuwe behoeftes voor datadiensten. Samen met de netbeheerders hebben we hiervoor een duidelijk strategisch businessplan opgesteld op basis van het zogenoemde OGSM (Objective, Goals, Strategies en Measures) model. EDSN kan nu samen met de netbeheerders en IT partners verder bouwen aan haar professionaliteit, waarbij veel nieuwe professionals nodig zijn.

Naast werken aan nieuwe initiatieven gaat de dagelijkse operatie gewoon door en doen we alles aan een goede performance op de applicaties. Ook met het oog om in de toekomstig benodigde capaciteit en flexibiliteit te kunnen voorzien. De performance op het C-AR is nog steeds heel goed. Voor de performance op C-ARM is na alle verbeterinitiatieven voor het eerst voldaan aan de dienstverleningsovereenkomst (DVO). Een hele mooie mijlpaal waar door alle collega’s van de Netbeheerders, EDSN en CGI gezamenlijk hard aan is gewerkt. Ook hebben zich helaas een paar verstoringen voorgedaan. Door de release van 19 en 20 juni van het project Uitfaseren TF signaal en de voorbereiding op Allocatie 2.0 TR1 hebben op maandag 21 juni twee storingen (P1 incidenten) plaatsgevonden. Deze zijn snel opgelost en worden nader geanalyseerd om naar de toekomst toe voorkomen te worden.

In de zogenoemde waardestromen bij EDSN wordt flink doorontwikkeld met enkele nieuwe datadiensten voor de markt. Wil je deze ontwikkelingen volgen? Neem dan deel aan de Program Increment op 8 juli. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Neem dan even contact op met onze servicedesk . Daarnaast is de verhuizing van enkele applicaties bij het datacenter van Sogeti bijna gereed. Zo ook het administratief uitfaseren van het TF-Signaal. Daarnaast hebben de netbeheerders samen met een informatieve online sessie gehouden voor marktpartijen met informatie over ontwikkelingen voor waterstof en het energiesysteem van de toekomst.

Per 10 mei is Ad van Schaik is gestart als CFO a.i. bij EDSN. Leendert de Ruiter draagt als Business Owner het stokje over aan zijn Enexis collega Tom van der Staak. Lees hun duo interview in deze nieuwsbrief. Zo ook de eerste ervaringen van André Kaan als COO bij EDSN.

En dan nog een heel mooi bericht om mee af te sluiten 😊….het programma C-ARM is genomineerd voor de Computable Award! Iets om trots op te zijn. Binnenkort ontvangen jullie meer informatie hierover.

Veel leesplezier!

Vijai, Ad (directie EDSN) en Peter (voorzitter OGC)

 

 

Bekijk ook andere artikelen van de nieuwsbrief