Een woord vooraf

De nauwe samenwerking tussen OGC en EDSN is steeds meer zichtbaar. Zo ook in deze nieuwsbrief. We hebben de nieuwsbrieven van beide partijen samengevoegd tot één gezamenlijke nieuwsbrief.

Het jaar is voorbij gevlogen. Een jaar wat de geschiedenis in gaat met de coronacrisis, maar ook voor ons een jaar waarin veel is veranderd. Denk aan de introductie van de agile werkmethode bij EDSN en OGC, de in beheer name van C-ARM en de meest omvangrijke sectorrelease ooit. Op onze algehele dienstverlening en nieuwe ontwikkelingen rapporteren we nog steeds groen. Voor C-ARM worden veel stappen gezet naar uiteindelijk een optimale dienstverlening conform afspraken.

Naast dit hebben we ook een aantal personeelswisselingen met het vertrek van Bjorn Kaldenberg (COO EDSN) en Arie Haasnoot (Portfoliomanager OGC). We danken hen beide voor hun waardevolle inzet en bijdrage! Daarnaast zijn een aantal nieuwe collega’s gestart die het OGC en EDSN helpen bij de verdere inrichting; voor Portfolio Management (Frank Beekman), inrichten van EDSN Business Support (Paul Arnold). Rogier Brinkhuijsen is gestart als Programmamanager “EDSN In Control” voor het inzicht op voortgang en samenhang van alle initiatieven.

In deze nieuwsbrief beginnen we met een jaaroverzicht van het OGC en EDSN. Daarnaast meer over de ontwikkelingen bij C-AR en C-ARM, een update over Allocatie 2.0, de klantbedieningsstrategie voor marktpartijen en de goedkeuring van het jaarplan en de begroting 2021. We informeren je ook graag over het mooie resultaat in samenwerking met de netbeheerders op het gebied van juridisch, privacy en security advies. Rond het thema ‘Betrouwbaar, Voorspelbaar en Efficiënt’ lees je meer over de meetketenpiek jaarovergang 2021 en het nieuwe inkoopsysteem Purchase2Pay.

We wensen iedereen fijne feestdagen, een mooi uiteinde en zorg goed voor elkaar!

Vijai, Rianne (directie EDSN) en Peter (voorzitter OGC).