ALS EEN KLANT GEEN IDEE HEEFT WIE EDSN IS, DAN DOEN WE HET GOED!

Samen bouwen aan iets dat bijna niemand kent, maar waar iedereen mee te maken heeft. Meer uitdaging vind je nergens. In de markt zijn we de onmisbare schakel tussen technologie en energie. Wat vinden collega’s Quincy en Yun van werken bij EDSN, en waar krijgen ze energie van?

Wie: Jeroen, transitiemanager IT en business

Wat: De transitie van grote projecten en processen vormgeven en uitvoeren, op een agile manier. 

Waarom: “Werken in een sector waar enorm veel gebeurd, met veel verschillende belangen en daarin de rust en het overzicht bewaren.”

Wie: Laura, senior Project Management Officer (PMO) / team lead

Wat: Het PMO-team aansturen en verder ontwikkelen. Ons team faciliteert de waardestromen, projecten en programma’s.

Waarom: “Ik kijk goed naar onze dienstverlening: wat doen we, voor wie doen we dat, wat verstaan we daaronder, en hoe kunnen we dat zo uniform mogelijk in de organisatie uitvoeren?”

WERK MET IMPACT VOOR ALLE NEDERLANDERS

Jeroen

Ik zeg wel eens: als wij het goed doen, dan merkt niemand daar wat van. De klant is tevreden als hij nergens last van heeft. Automatische processen heten niet voor niets zo, die moeten gewoon lopen. Dus als een klant geen idee heeft wie of wat EDSN is, dan doen we het eigenlijk goed. Soms lees je een review terug van een consument die tevreden is met zijn leverancier. En natuurlijk heeft zo’n leverancier het dan goed gedaan. Maar wat de klant dan niet weet, is dat EDSN ervoor heeft gezorgd dat die leverancier de juiste informatie heeft gekregen van de vorige leverancier, op het juiste moment.”

Laura

“Zouden wij er niet zijn, dan zouden er allemaal decentrale systemen zijn. Wij spelen een belangrijke rol in de datavoorziening; we brengen al die informatie samen. Ook belangrijk: met de gegevens die we bij EDSN beheren, kunnen we bijdragen aan ontwikkelingen die nodig zijn in de markt. En kunnen we bijvoorbeeld snel inspelen op wat er nu voor de energietransitie nodig is. De markt zal groter worden, en EDSN zal groter worden. Daar moeten we onze diensten op aanpassen. En dat betekent dat we onze werkwijze zullen moeten aanpassen – ook intern. Want hoe groter je wordt, hoe belangrijker processen worden. PMO is de plek waar het totaaloverzicht wordt bewaard en waar de samenhang wordt bewaakt.”

WERK MET RUIMTE VOOR ONTWIKKELING

Laura

‘Ik zie ook echt een verschuiving in onze rol. Er komen meer en meer vragen uit de markt, waarvoor wij informatie kunnen verschaffen. Zo worden er steeds nieuwe systemen ontwikkeld waarmee je bijvoorbeeld zonnepanelen kunt registreren. EDSN biedt overigens ook veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling – van trainingen en opleidingen tot coaching. Ik ben zelf als trainee begonnen binnen EDSN. Na een jaar had ik door dat een PMO-rol mij wel trok. Vervolgens ben ik gegroeid van junior tot senior PMO.”

Jeroen

“EDSN zorgt ervoor dat de hele markt op een uniforme manier kan samenwerken. Maar wij hebben ook steeds meer invloed op wat er gebeurt binnen de markt. We durven het bijvoorbeeld nu te zeggen als wij denken dat bepaalde processen anders moeten worden ingericht, omdat dat voor de consument handiger is. EDSN heeft de positie binnen de markt om het verschil te maken. En intern krijg je de ruimte en het vertrouwen om je visie en ideeën uit te dragen, als je goed bent in wat je doet.”

WERK VOL ENERGIE

Jeroen

“Het werk dat we doen doet ertoe, je kunt echt impact maken op de energiemarkt. Dat is misschien niet bij elke taak die je uitvoert direct duidelijk, maar als je naar het grote plaatje kijkt wél. Dan zie je bijvoorbeeld: dit zorgt ervoor dat we die slimme meters kunnen gebruiken op een manier waar zowel consumenten als leverancier blij van worden!” 

Laura

“Ik zeg altijd: we werken letterlijk vol energie middenin de energiemarkt. Wat ik verder belangrijk vind, is dat er naast het harde werken ook ruimte is voor humor en gezelligheid. Zeker in mijn team voel ik die ruimte. Er is altijd tijd om te praten over hoe het gaat. En er is een goede balans tussen het werk uitvoeren, samenwerken en contact met collega’s. Zelfs nu we thuiswerken!”

Kopje koffie drinken? Geef je gegevens door en wij plannen een kennismaking met je

14 + 2 =

Onze recruiters

Saskia Jagroep
06- 82183774

Nils Jepsen

06-18909608

Hans Renee

06-24754648

BEKIJK VACATURES

Release Train Engineer/IT Lead

Release Train Engineer/IT Lead

Release Train Engineer/ IT Lead40

RELEASE TRAIN ENGINEER/IT LEADHallo Release Train Engineer! Wil jij werken in het hart van de energietrransitie?  Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort/remote | v/m/x | IT  Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in...

Functioneel beheerder

Functioneel beheerder

Funtioneel beheerder40

Functioneel beheerder Hallo functioneel beheerder! Wil jij werken in het hart van de energietransitie?  Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort/remote | v/m/x | IT  Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in de...

Junior beheerder Kantoor Automatisering

Junior beheerder Kantoor Automatisering

Junior beheerder Kantoor Automatisering40

JUNIOR BEHEERDER KANTOOR AUTOMATISERING   Hallo Junior beheerder Kantoor automatisering! Wil jij werken in het hart van de energietrransitie?  Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort/remote | v/m/x | IT  Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke...