EEN TRAINEESHIP: LEER ÉN ONTDEK WAT JOU INTERESSEERT!

Heb je je studie afgerond of overweeg je een carrière switch en weet je nog niet exact wat je wilt gaan doen? Dan is een traineeship bij EDSN echt iets voor jou. Collega’s Ryan en Richard zijn een paar jaar geleden gestart met een traineeship en werken inmiddels bij EDSN. Hoe hebben zij het traineeship ervaren en waar krijgen ze energie van?

Wie: Ryan, DevOps Engineer

Wat: Onderdeel van het CAR ALM team om het CAR (centrale aansluitingenregister) te moderniseren. Het CAR bewaart alle informatie over de aansluitingen in Nederland en faciliteert de data-uitwisseling tussen energiepartners die bijdragen aan de vrije energiemarkt. 

Waarom: “Ik heb hele toffe collega’s, er heerst een fijne hectiek en cadans, een massa aan data waar we mee werken, continu innoveren en moderniseren; dat is ontzettend leerzaam.”

Wie: Richard, Business Analist 

Wat: Business Analist van de waardestroom Levering in het VPT (Value Proposition Team). We zijn de voordeur van de opdrachten die binnenkomen. Wij maken de vertaalslag: wat heeft zo’n epic of issue voor impact op de applicaties die we beheren en wat is de impact op onze teams?

Waarom: “EDSN is een ontzettend fijne organisatie. Je kunt er echt je ambities najagen. Je zit niet vastgepind, het is heel flexibel en er wordt heel veel rekening gehouden met jouw wensen.”

WERK AAN VERSCHILLENDE OPDRACHTEN

Ryan

Ik ben begonnen als trainee bij EDSN. Ik deed de opleiding Business IT & Management, een brede opleiding en had nog geen duidelijk beeld wat ik wilde doen. Ik werd gewezen op de mogelijkheid van het traineeship binnen EDSN, waarin ik de mogelijkheid had om mee te draaien met verschillende afdelingen binnen de organisatie. Dat was perfect, want zo kon ik kennis maken met verschillende facetten van het werk en ontdekken wat nou ‘mijn ding’ is.”

Richard

“Tijdens mijn afstudeerstage heb ik voor een klein bouwbedrijf de automatisering opgezet. Ik deed de HBO opleiding Business IT & Management. Het was leerzaam, maar niet mijn type bedrijf en sector. En zo kwam ik in aanraking met het traineeship van EDSN. Er stond een reeks aan verschillende opdrachten open. De insteek was om meerdere opdrachten te gaan vervullen, zodat je goed kunt ontdekken wat bij jou past. Dat zag ik als een mooie kans om kennis te maken met EDSN en de energiesector.

WERK MET RUIMTE VOOR ONTWIKKELING

Ryan

‘’De opdracht om mee te draaien met de Privacy & Security afdeling binnen EDSN trok mijn aandacht. Daarmee ben ik gestart voor een half jaar. Ik heb de kaders geschreven voor de ontwikkeling van software, een webserver opgezet en beveiligd, een phishing campagne uitgevoerd en zelfs meegedaan met een hackathon. Het was ontzettend leerzaam, maar het voelde niet als mijn ding. Doordat ik inmiddels een halfjaar kennis had kunnen maken met de organisatie en andere afdelingen, wist ik nu waar ik meer interesse voor had. Ik heb de overstap kunnen maken naar de afdeling CAR OPS. Veel testen en probleemanalyses maken. Ik vind het tof om eerst al het uitzoekwerk te doen, met mijn team aan een applicatie te bouwen en naar het ‘go live’ moment te werken, waarin alles samen komt.


Na een traject van een jaar bij de afdeling CAR OPS hielden we een evaluatie. Die was heel positief, er was een goede klik. Ik ben toen in dienst gekomen bij EDSN als Medior Functioneel Beheerder van het CAR-portaal. Sindsdien ben ik doorgegroeid naar het CAR ALM team waarin we de hele applicatie opnieuw gaan bouwen met de nieuwste technologieën. Ontzettend leuk en uitdagend werk!

Richard

“De eerste opdracht draaide om procesoptimalisatie van de registratie van partnerpartijen. Als nieuwe partijen (leveranciers of meetverantwoordelijken) toegang willen tot het systeem, dan volgt er een aanmeldproces. Inhoudelijk was dat analyseren, knelpunten beschrijven en optimaliseren.
Een leuke eerste opdracht en een goede kennismaking met EDSN, maar na een half jaar was ik erg nieuwsgierig om meer te ontdekken. Ik kwam in gesprek met twee business analisten en ben de opdracht aangegaan om te onderzoeken wat de rol is van een Business Analist in een agile organisatie, we hebben bekeken hoe we meer wendbaar konden worden. Zo ben ik uiteindelijk in de functie van Business Analist gerold in de waardestroom Levering, in dienst van EDSN.


En nu is er al 1,5 omgevlogen en begint het voor mijn gevoel pas echt. Ik voel me op mijn plek in de rol en in de organisatie. Er is nog genoeg te leren. We beheren applicaties waar elk huishuiden in Nederland aan gekoppeld is. We hebben volop te maken met hedendaagse problematiek in het energielandschap. Eén van die problemen is bijvoorbeeld de ‘filevorming’ op het energienet. We wekken teveel energie op en dat kan het netwerk niet aan. Vanuit EDSN werken we daar samen met de netbeheerders aan en zijn dus onderdeel van de oplossing. De branche en omgeving waarin we werken vind ik dan ook heel interessant.”

WERK VOL ENERGIE

Ryan

“Deelnemen als trainee bij EDSN is zeker een aanrader! Je krijgt de tijd en ruimte om te ontdekken waar jouw interesse ligt en je wordt daarbij goed begeleid. Dus echt een mooie kans om jezelf te ontplooien en in de baan te belanden waar je op je plek zit.” 

Richard

“Een traineeship werkt heel fijn als je nog niet exact weet welke richting je uit wilt. EDSN geeft dan echt een goed platform om dat te ontdekken!”

Kopje koffie drinken? Geef je gegevens door en wij plannen een kennismaking met je

12 + 13 =

Onze recruiters

Saskia Jagroep
06- 82183774

Nils Jepsen

06-18909608

Hans Renee

06-24754648

BEKIJK VACATURES

Release Train Engineer/IT Lead

Release Train Engineer/IT Lead

Release Train Engineer/ IT Lead40

RELEASE TRAIN ENGINEER/IT LEADHallo Release Train Engineer! Wil jij werken in het hart van de energietrransitie?  Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort/remote | v/m/x | IT  Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in...

Functioneel beheerder

Functioneel beheerder

Funtioneel beheerder40

Functioneel beheerder Hallo functioneel beheerder! Wil jij werken in het hart van de energietransitie?  Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort/remote | v/m/x | IT  Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in de...

Junior beheerder Kantoor Automatisering

Junior beheerder Kantoor Automatisering

Junior beheerder Kantoor Automatisering40

JUNIOR BEHEERDER KANTOOR AUTOMATISERING   Hallo Junior beheerder Kantoor automatisering! Wil jij werken in het hart van de energietrransitie?  Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort/remote | v/m/x | IT  Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke...