Hallo business analist!

Bruggen bouwen tussen de business en IT is cruciaal voor het succes van een goed ‘geoliede’ organisatie. Als business analist ben je verantwoordelijk voor het voorzien, onderkennen en vertalen van de business behoeftes naar bruikbare oplossingen. Het invoeren van die oplossingen hoort daar ook bij natuurlijk. Een essentieel middel en onderdeel hiervan is IT. De business analist vormt die belangrijke brug tussen business en IT. Daarnaast hou je rekening met alle aspecten van de bedrijfsvoering. Nieuwe ontwikkelingen in de markt oppikken en vertalen naar efficiënte oplossingen is ook iets waardoor de business analist zich onmisbaar maakt. Wij zijn momenteel op zoek naar iemand die daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren; wij zoeken een nieuwe collega business analist!

Wat doet een business analist bij EDSN?

De business analist heeft een divers takenpakket op het gebied van bruggen slaan tussen de business en IT. Van jou wordt verwacht dat je zelfstandig en met een brede scope optreedt. De zaken waar je mee bezig bent, zijn onder andere:

 • De business- en informatiebehoefte van gebruikers inzichtelijk maken en vertalen in business processen, business eisen en functionele eisen.
 • Zelfstandig het ontwerp van complexe oplossingen/ dienstverlening opstellen.
 • Optimaliseren van de ondersteuning van IT op de business processen.
 • Bijdragen aan strategische en operationele organisatieverandering.
 • Zorgen voor aansluiting van de business processen op wet- en regelgeving.
 • Bespreken van zaken op operationeel en tactisch niveau met interne en externe stakeholders.

Wie ben jij?

Een zelfstandig werkende collega waar het brede perspectief helemaal in kaart is. Dat is ook terug te zien in jouw cv en relevante opleidingen. Jij weet hoe het is om alle stakeholders mee te nemen en diverse invalshoeken te belichten. Jouw werkwijze is overwogen en doeltreffend. Om de hoeveelheid en diversiteit van het werk goed te begrijpen heb je een wo werk- en denkniveau op bedrijfskundig/IT gebied. Je hebt brede kennis van zowel de business als IT en weet waar die twee elkaar raken en versterken.

Naast vakkennis vinden we een grote mate van aantoonbare zelfstandigheid, professionaliteit en oog voor kwaliteit enorm belangrijk. Onze ervaring is dat minimaal 5 jaar werkervaring als business analist waarvan minimaal 3 jaar in de utiliteitssector vereist is om op dat vlak aan onze verwachtingen te voldoen.

Competenties die waardevol zijn voor onze succesvolle business analists:

 • Organisatiesensitiviteit
 • Besluitvaardigheid
 • Visie
 • Overtuigingskracht
 • Netwerken

Waarom wil je bij ons werken?

Naast de inhoudelijke uitdaging hebben wij nog een hoop andere dingen te bieden, onder andere:

Jouw toekomst krijgt onze volle aandacht

EDSN betaalt 80% van jouw pensioenpremie. Naast je ouderdomspensioen is ook het nabestaandenpensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld. Bovendien betalen we een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je.

Je kunt blijven leren

De specialist die jij bent blijven en dit verder ontwikkelen? Dit vinden wij belangrijk. Daarom bieden we een ruim opleidingsbudget van € 2.500 per jaar en waardevolle opleidingsfaciliteiten. Niet alleen opleidingen en cursussen worden gefaciliteerd, we hebben ook interne sessies waar je van elkaar kunt leren.

Veel mogelijkheden in het reizen

Afhankelijk van je situatie kun je kiezen uit een mobiliteitsbudget of NS Businesscard en leaseauto. Kies je vandaag voor het openbaar vervoer? Stap je liever op de fiets? Of besluit je om eens een dagje vanuit huis te werken? Dit kun je bij ons heel flexibel invullen. Wij stimuleren dat je bewust kiest hoe je naar werk reist om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Zes weken vakantie per jaar

Werk jij veertig uur per week bij EDSN? Dan bieden wij in totaal zes weken vakantie. Dat is twee weken meer dan wettelijk verplicht.

Salaris

Jouw salaris wordt, op basis van kennis en ervaring, ingeschaald tussen de €3247,- en €4871,- per maand.

Wie zijn wij?

Energie Data Services Nederland (EDSN) als spil in de informatievoorziening voor de energiemarkt. Eén waarheid, één proces en één bediening voor de sector. Wij zorgen voor een uniform, transparant en veilig beheer en ontsluiting van data. Dit voeren we uit volgens wet- en regelgeving en privacy- en securityregels.

Wij beheren, ontwikkelen en verbeteren onze applicaties en diensten voor een optimale facilitering van de energiemarkt. Voor onze opdrachtgevers, marktpartijen en hun eindklanten zorgen wij voor het beter laten functioneren van de vrije energiemarkt.

EDSN als dé digitale dienstverlener faciliteert een slimme, transparante en veilige energiemarkt. Wij bieden onze opdrachtgevers en partner de mogelijkheid om snel in te spelen op de veranderende energiemarkt met nieuwe behoeftes. Daar profiteert iedereen van. We bouwen samen aan de energiemarkt van de toekomst!

Onze collega’s vertellen je graag wat meer over EDSN:

Maak jezelf bekend!

Stuur je cv met motivatie naar werkenbijedsn@edsn.nl.
Heb je nog vragen over de functie? Neem contact met ons op via bovenstaand e-mailadres.

Deze vacature sluit op 15 augustus. Wil je solliciteren, maar lukt dit niet voor de sluitingsdatum? Stuur ons een mail naar bovenstaand e-mailadres.

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.
Acquisitie? Wij hebben al vaste partners voor hulp bij werving en selectie. Daar zijn we ook hartstikke tevreden mee 😉