Hallo ervaren financial controller!

De financiële administratie van onze organisatie moet piekfijn in orde zijn. Dat is een belangrijke klus die aandacht en accuratesse vraagt. De jaarrekeningen moeten kloppen, de externe accountant moet zijn gang kunnen gaan, de rapportages zien er gelikt uit en Finance is in staat zich te blijven ontwikkelen voor een betere interne dienstverlening. Wij zijn momenteel op zoek naar iemand die daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren; wij zoeken een nieuwe, ervaren, collega financial controller!

Wat doet een financial controller bij EDSN?

De financial controller heeft een divers takenpakket op het gebied van beheersing van de interne organisatie. De functie valt binnen een team dat momenteel bestaat uit de vakgebieden; Audit & Risk, Procesmanagement, Financiële administratie & Control. Je rapporteert aan de manager Finance & Control. Van jou wordt verwacht dat je zelfstandig en met een brede scope optreedt als echte financial controller. De zaken waar je mee bezig bent zijn onder andere; financiële administratie, jaarrekeningen, financiële rapportages, aangiften, budgetten en eindcontrole op de salarisadministratie. Verder speel je een belangrijke rol in de verdere professionalisering van de afdeling, onder andere met de automatisering van factuurverwerking, de inrichting van purchase-to-pay en de toepassing van BI-tooling.

Wie ben jij?

Een zelfstandig werkende collega die het vak van financial controlling goed verstaat. Dat is ook terug te zien in jouw cv en relevante opleidingen. Jij weet hoe het is om projectmatig te werken en wacht niet af tot anderen vertellen wat je moet doen OF beslissen; dat doe jij zelf en met vertrouwen. Jouw rapportages en andere producten weet je helder en goed onderbouwd op te leveren.

Om de hoeveelheid en diversiteit van het werk goed te begrijpen heb je een werk- en denkniveau van hbo/wo in een financiële richting. Onze ervaring is dat minimaal 4 tot 8 jaar werkervaring vereist is om op dat vlak aan onze verwachtingen te voldoen.

Competenties die waardevol zijn voor onze succesvolle financial controllers:

  • Initiatief
  • Inzicht
  • Plannen en organiseren
  • Resultaatgerichtheid
  • Klantgerichtheid

Waarom wil je bij ons werken?

Naast de inhoudelijke uitdaging hebben wij nog een hoop andere dingen te bieden, onder andere:

Jouw toekomst krijgt onze volle aandacht

EDSN betaalt 80% van jouw pensioenpremie. Naast je ouderdomspensioen is ook het nabestaandenpensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld. Bovendien betalen we een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je.

Je kunt blijven leren

De specialist die jij bent blijven en dit verder ontwikkelen? Dit vinden wij belangrijk. Daarom bieden we een ruim opleidingsbudget van € 2.500 per jaar en waardevolle opleidingsfaciliteiten. Niet alleen opleidingen en cursussen worden gefaciliteerd, we hebben ook interne sessies waar je van elkaar kunt leren.

Veel mogelijkheden in het reizen

Afhankelijk van je situatie kun je kiezen uit mobiliteitsbudget of een leaseauto. Kies je vandaag voor het openbaar vervoer? Stap je liever op de fiets? Of besluit je om eens een dagje vanuit huis te werken? Dit kun je bij ons heel flexibel invullen. Wij stimuleren dat je bewust kiest hoe je naar werk reist om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Zes weken vakantie per jaar

Werk jij veertig uur per week bij EDSN? Dan bieden wij in totaal zes weken vakantie. Dat is twee weken meer dan wettelijk verplicht.

Salaris

Jouw salaris wordt, op basis van kennis en ervaring, ingeschaald tussen de €3247,- en €4871,- per maand.

Wie zijn wij?

Energie Data Services Nederland (EDSN) als spil in de informatievoorziening voor de energiemarkt. Eén waarheid, één proces en één bediening voor de sector. Wij zorgen voor een uniform, transparant en veilig beheer en ontsluiting van data. Dit voeren we uit volgens wet- en regelgeving en privacy- en securityregels.

Wij beheren, ontwikkelen en verbeteren onze applicaties en diensten voor een optimale facilitering van de energiemarkt. Voor onze opdrachtgevers, marktpartijen en hun eindklanten zorgen wij voor het beter laten functioneren van de vrije energiemarkt.

EDSN als dé digitale dienstverlener faciliteert een slimme, transparante en veilige energiemarkt. Wij bieden onze opdrachtgevers en partner de mogelijkheid om snel in te spelen op de veranderende energiemarkt met nieuwe behoeftes. Daar profiteert iedereen van. We bouwen samen aan de energiemarkt van de toekomst!

Onze collega’s vertellen je graag wat meer over EDSN:

Maak jezelf bekend!

Stuur je cv met motivatie naar werkenbijedsn@edsn.nl.
Heb je nog vragen over de functie? Neem contact met ons op via bovenstaand e-mailadres.

Deze vacature sluit op 15 augustus. Wil je solliciteren, maar lukt dit niet voor de sluitingsdatum? Stuur ons een mail naar bovenstaand e-mailadres.

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.
Acquisitie? Wij hebben al vaste partners voor hulp bij werving en selectie. Daar zijn we ook hartstikke tevreden mee 😉