Hallo HR-businesspartner!

Als EDSN willen we de energiemarkt slimmer organiseren. Om dat te kunnen doen heb je slimme mensen nodig. En het beste uit die slimme mensen halen is geen vanzelfsprekendheid. We denken dan ook heel bewust na over de rol van de mens in onze organisatie en hoe we samen optimaal kunnen presteren. Dat vraagt om passend HR-beleid wat goed aansluit op de business. De HR-businesspartner is medeverantwoordelijk voor die aansluiting en de bijbehorende ontwikkeling en implementatie van vernieuwende HR-projecten en beleid binnen de organisatie.

Als HR-businesspartner ben je onderdeel van het team ‘mens & teamontwikkeling’. Het team is, onder leiding van de CHRO, druk bezig met de uitrol van de nieuwe organisatiestructuur waarmee we ons klaarmaken voor de groei die we verwachten de komende jaren Het resultaat hiervan is onder andere een flinke toename in zowel aantal als diversiteit van het personeelsbestand. Er is dus een hoop te doen op het gebied van HR.

Wat doet een HR-Businesspartner bij EDSN?

De HR-businesspartner bij EDSN heeft een divers takenpakket. Van jou wordt verwacht dat je zelfstandig en met een brede scope je rol invult, de zaken waar je mee bezig bent zijn onder andere;

 • Adviseren en coachen van leidinggevenden in de uitvoering van hun HR-verantwoordelijkheid
 • Talent reviews en talentmanagementproces opzetten en monitoren
 • Adviseren en begeleiden leidinggevenden en teams in (organisatie-) veranderingsprocessen
 • Adviseren en ondersteunen bij de toepassing van het HR-beleid, CAO, wet- en regelgeving, HR-instrumenten en HR-systemen
 • Leveren van een inhoudelijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van HR-beleid en instrumenten gericht op performance management, talent management, arbeidsvoorwaarden, personeelsplanning e.d.
 • Optreden als HR-projectcoördinator
 • Bijdragen aan de implementatie van het cultuurprogramma
 • Het actief begeleiden van het POAP (performance & opleidings-) proces
 • Selectiegesprekken voeren voor senior functies
 • Formatiebeheer, functiehuis- en budgetbewaking

Wie ben jij?

Een zelfstandig werkende collega die zowel het zakelijk als menselijk aspect van het spectrum inzichtelijk heeft en daadkrachtig daarop kan acteren. Je bent uiteraard goed in staat anderen mee te nemen in jouw adviezen door een prettige manier van omgang en heldere manier van presenteren.

Dat is ook terug te zien in jouw cv en relevante opleidingen. Jij weet hoe het is om projecten goed op te zetten, in te richten en follow-up aan te geven. Je kan visie vertalen naar beleid en kan dat ook met overtuiging overbrengen. Je wacht niet af tot anderen vertellen wat je moet doen OF beslissen; dat doe jij zelf en met vertrouwen. Jouw werkwijze is enthousiasmerend en doeltreffend.

Om de hoeveelheid en diversiteit van het werk goed te begrijpen heb je een hbo werk- en denkniveau op het gebied van bij voorkeur Human Resource Management. Bij voorkeur heb je kennis en ervaring opgedaan binnen de ICT of energiebranche. Het is een sterke pre als je aantoonbare affiniteit hebt met Agile e/o SAFe

Naast vakkennis vinden we een grote mate van aantoonbare zelfstandigheid en professionaliteit enorm belangrijk. Onze ervaring is dat minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol (Senior HR-advies of Businesspartnerschap) vereist is om op dat vlak aan onze verwachtingen te voldoen.

Competenties die waardevol zijn voor onze succesvolle HR-businesspartner:

 • Resultaatgerichtheid
 • Organisatiesensitiviteit
 • Integriteit
 • Inzicht
 • Management-identificatie

Waarom wil je bij ons werken?

Naast de inhoudelijke uitdaging hebben wij nog een hoop andere dingen te bieden, onder andere:

Jouw toekomst krijgt onze volle aandacht

EDSN betaalt 80% van jouw pensioenpremie. Naast je ouderdomspensioen is ook het nabestaandenpensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld. Bovendien betalen we een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je.

Je kunt blijven leren

De specialist die jij bent blijven en dit zelfs verbeteren? Dit vinden wij belangrijk. Daarom bieden we een ruim opleidingsbudget van € 2.500 per jaar en waardevolle opleidingsfaciliteiten. Niet alleen opleidingen en cursussen worden gefaciliteerd, we hebben ook interne ‘pizzasessies’ waar je van elkaar kunt leren.

Veel mogelijkheden in het reizen

Afhankelijk van je situatie kun je kiezen uit een reiskostenvergoeding, mobiliteitsbudget, een NS Businesscard of een leaseauto. Kies je vandaag voor het openbaar vervoer? Stap je liever op de fiets? Of besluit je om eens een dagje vanuit huis te werken? Dit kun je bij ons heel flexibel invullen. Wij stimuleren dat je bewust kiest hoe je naar werk reist om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Zes weken vakantie per jaar

Werk jij veertig uur per week bij EDSN? Dan bieden wij in totaal zes weken vakantie. Dat is twee weken meer dan wettelijk verplicht.

Salaris

Jouw salaris wordt, op basis van kennis en ervaring, ingeschaald ergens tussen de €3740,- en €5609,- per maand.

Wie zijn wij?

Energie Data Services Nederland (EDSN) als spil in de informatievoorziening voor de energiemarkt. Eén waarheid, één proces en één bediening voor de sector. Wij zorgen voor een uniform, transparant en veilig beheer en ontsluiting van data. Dit voeren we uit volgens wet- en regelgeving en privacy- en securityregels.

Wij beheren, ontwikkelen en verbeteren onze applicaties en diensten voor een optimale facilitering van de energiemarkt. Voor onze opdrachtgevers, marktpartijen en hun eindklanten zorgen wij voor het beter laten functioneren van de vrije energiemarkt.

EDSN als dé digitale dienstverlener faciliteert een slimme, transparante en veilige energiemarkt. Wij bieden onze opdrachtgevers en partner de mogelijkheid om snel in te spelen op de veranderende energiemarkt met nieuwe behoeftes. Daar profiteert iedereen van. We bouwen samen aan de energiemarkt van de toekomst!

Onze collega’s vertellen je graag wat meer over EDSN:

Maak jezelf bekend!

Stuur je cv met motivatie naar werkenbijedsn@edsn.nl ter attentie van HR. Heb je inhoudelijk vragen over de functie? Neem contact op met Denise Jansen (CHRO) via denise.jansen@edsn.nl of 06 82 60 92 44.

Deze vacature sluit op 31 oktober. Wil je solliciteren, maar lukt dit niet voor de sluitingsdatum? Stuur ons een mail naar bovenstaand e-mailadres.

Acquisitie? Wij hebben al vaste partners voor hulp bij werving en selectie. Daar zijn we ook hartstikke tevreden mee 😉