Hallo inkoop & contractmanager!

Vrijwel alles wat we bij EDSN inkopen en uitbesteden doen we op basis van prettige relaties met alle partijen, dit in combinatie met een correcte contractuele vastlegging. We denken bewust na over onze sourcing strategie en zijn continu bezig deze te optimaliseren. De taak van de inkoop & contractmanager is hierbij zorgen voor een effectieve uitvoering van het beleid, de bijbehorende processen en het bewaken van de relatie.

Het team is, onder leiding van de strategisch leveranciersmanager, bezig met de implementatie en uitrol van nieuwe inkoopvormen. De focus ligt de komende tijd vooral op het contractmanagement. Wij zijn momenteel op zoek naar iemand die daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren; wij zoeken een nieuwe collega inkoop & contractmanager!

Wat doet een inkoop & contractmanager bij EDSN?

De inkoop & contractmanager heeft een divers takenpakket. Van jou wordt verwacht dat je zelfstandig en met een brede scope je rol invult, de zaken waar je mee bezig bent zijn onder andere:

 • Eenvoudige inkooptrajecten begeleiden, met name op het gebied van facilitair en kantoorautomatisering
 • Leveranciersovereenkomsten met leveranciers opstellen, beheren en bewaken
 • Contractsystemen inrichten, bijhouden en opschonen
 • Contractoverzichten maken, presenteren en bijhouden
 • Managementrapportages opstellen in relatie tot KPI’s, SLA’s en andere afspraken
 • Evalueren van- en met- leveranciers
 • Kansen binnen bestaande contracten zien en benutten

Wie ben jij?

Een zelfstandig werkende collega die helemaal warm wordt van inkoop en contractmanagement. Dat is ook terug te zien in jouw cv en relevante opleidingen. Jij weet hoe het is om contracten goed in te richten en te managen. Je wacht niet af tot anderen vertellen wat je moet doen OF beslissen; dat doe jij zelf en met vertrouwen. Jouw werkwijze is enthousiasmerend en doeltreffend.

Om de hoeveelheid en diversiteit van het werk goed te begrijpen heb je een hbo werk- en denkniveau op het gebied van inkoop of commercieel/juridisch. Je hebt dit aangevuld met een NEVI 1 certificering. Jouw MsExcel vaardigheden zijn goed tot zeer goed en daarnaast heb je kennis en ervaring op het gebied van ‘Procure to Pay’ systemen zoals bijvoorbeeld Proquro. Naast vakkennis vinden we een grote mate van aantoonbare zelfstandigheid en professionaliteit enorm belangrijk. Onze ervaring is dat minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol vereist is om op dat vlak aan onze verwachtingen te voldoen.

Competenties die waardevol zijn voor onze succesvolle inkoop & contractmanagers:

 • Resultaatgerichtheid
 • Overtuigingskracht
 • Initiatief
 • Klantgerichtheid

Waarom wil je bij ons werken?

Naast de inhoudelijke uitdaging hebben wij nog een hoop andere dingen te bieden, onder andere:

Jouw toekomst krijgt onze volle aandacht

EDSN betaalt 80% van jouw pensioenpremie. Naast je ouderdomspensioen is ook het nabestaandenpensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld. Bovendien betalen we een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je.

Je kunt blijven leren

De specialist die jij bent blijven en dit zelfs verbeteren? Dit vinden wij belangrijk. Daarom bieden we een ruim opleidingsbudget van €2.500 per jaar en waardevolle opleidingsfaciliteiten. Niet alleen opleidingen en cursussen worden gefaciliteerd, we hebben ook interne ‘pizzasessies’ waar je van elkaar kunt leren.

Veel mogelijkheden in het reizen

Afhankelijk van je situatie kun je kiezen uit een reiskostenvergoeding of een NS Businesscard. Kies je vandaag voor het openbaar vervoer? Stap je liever op de fiets? Of besluit je om eens een dagje vanuit huis te werken? Dit kun je bij ons heel flexibel invullen. Wij stimuleren dat je bewust kiest hoe je naar het werk reist om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Zes weken vakantie per jaar

Werk jij veertig uur per week bij EDSN? Dan bieden wij in totaal zes weken vakantie. Dat is twee weken meer dan wettelijk verplicht.

Salaris

Jouw salaris wordt, op basis van kennis en ervaring, ingeschaald ergens tussen de €2871,- en €4304,- per maand.

Wie zijn wij?

Energie Data Services Nederland (EDSN) als spil in de informatievoorziening voor de energiemarkt. Eén waarheid, één proces en één bediening voor de sector. Wij zorgen voor een uniform, transparant en veilig beheer en ontsluiting van data. Dit voeren we uit volgens wet- en regelgeving en privacy- en securityregels.

Wij beheren, ontwikkelen en verbeteren onze applicaties en diensten voor een optimale facilitering van de energiemarkt. Voor onze opdrachtgevers, marktpartijen en hun eindklanten zorgen wij voor het beter laten functioneren van de vrije energiemarkt.

EDSN als dé digitale dienstverlener faciliteert een slimme, transparante en veilige energiemarkt. Wij bieden onze opdrachtgevers en partner de mogelijkheid om snel in te spelen op de veranderende energiemarkt met nieuwe behoeftes. Daar profiteert iedereen van. We bouwen samen aan de energiemarkt van de toekomst!

Onze collega’s vertellen je graag wat meer over EDSN:

Maak jezelf bekend!

Stuur je cv met motivatie naar werkenbijedsn@edsn.nl ter attentie van HR. Heb je inhoudelijk vragen over de functie? Neem contact op met Dave Krüger (Strategische Leveranciersmanager) via dave.kruger@edsn.nl. Deze vacature sluit op 15 december.

Acquisitie? Wij hebben al vaste partners voor hulp bij werving en selectie. Daar zijn we ook hartstikke tevreden mee 😉