Hallo product owner!

Agile werken is een groot goed. Bij EDSN omarmen we de Scaled Agile Framework (SAFe) wijze van werken. Daar waar onze scrummasters de DevOps team begeleiden om zo veel mogelijk waarde op te leveren, zijn onze product owners continu bezig met het realiseren van de gewenste business functionaliteiten waarbij de integraliteit van het product optimaal wordt gewaarborgd. Wij zijn momenteel op zoek naar iemand die daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren; wij zoeken een nieuwe collega product owner!

Wat doet een product owner bij EDSN?

De product owner heeft een divers takenpakket op het gebied van continue prioriteren van de product backlog, belangen afweging op korte en lange termijn, maar ook vanuit business en operations perspectief. De zaken waar je mee bezig bent zijn onder andere:

 • Afstemming met- en draagvlak creëren bij de stakeholders (intern en extern) voor een juiste backlog prioritering.
 • Ophalen van feedback over het product bij relevante stakeholders.
 • Actieve gesprekspartner voor productmanager en solution architect in het refinen van de product features.
 • Vertalen van productfeatures naar een geprioriteerde backlog door het opstellen, prioriteren, valideren en accepteren user stories.
 • Zorg dragen voor de technische integriteit van het product.
 • Inzichtelijk maken welke product-enablers nodig zijn om waarde te leveren.
 • Verantwoordelijk voor de flow aan werk door voldoende stories gerefined te hebben voor een paar iteraties.
 • Jij accepteert als enige in het team werk als “klaar” en zorgt daarmee voor kwaliteit en ‘fit for use’.

Wie ben jij?

Een zelfstandig werkende collega waar het Agile gedachtengoed helemaal is ingebed. Dat is ook terug te zien in jouw cv en relevante opleidingen. Jij weet hoe het is om belangen af te wegen en prioriteiten te stellen. Je managed actief de stakeholders en wacht niet af tot anderen vertellen wat je moet doen OF beslissen; dat doe jij zelf en met vertrouwen.

Om de hoeveelheid en diversiteit van het werk goed uit te kunnen voeren heb je een hbo werk- en denkniveau. Je hebt relevante certificaten op het gebied van Scrum Agile aangevuld met kennis en ervaring op het gebied van onder andere lean en KanBan en SAFe. Naast vakkennis vinden we een grote mate van aantoonbare zelfstandigheid en professionaliteit enorm belangrijk. Onze ervaring is dat minimaal 7 jaar werkervaring, waarvan minimaal 2 jaar als product owner, vereist is om op dat vlak aan onze verwachtingen te voldoen.

Competenties die waardevol zijn voor onze succesvolle Product Owners:

 • Besluitvaardigheid
 • Netwerken
 • Stressbestendigheid
 • Kwaliteitsgericht
 • Organisatiesensitiviteit

Waarom wil je bij ons werken?

Naast de inhoudelijke uitdaging hebben wij nog een hoop andere dingen te bieden, onder andere:

Jouw toekomst krijgt onze volle aandacht

EDSN betaalt 80% van jouw pensioenpremie. Naast je ouderdomspensioen is ook het nabestaandenpensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld. Bovendien betalen we een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je.

Je kunt blijven leren

De specialist die jij bent blijven en dit verder ontwikkelen? Dit vinden wij belangrijk. Daarom bieden we een ruim opleidingsbudget van € 2.500 per jaar en waardevolle opleidingsfaciliteiten. Niet alleen opleidingen en cursussen worden gefaciliteerd, we hebben ook interne sessies waar je van elkaar kunt leren.

Veel mogelijkheden in het reizen

Afhankelijk van je situatie kun je kiezen uit een mobiliteitsbudget of NS Businesscard en leaseauto. Kies je vandaag voor het openbaar vervoer? Stap je liever op de fiets? Of besluit je om eens een dagje vanuit huis te werken? Dit kun je bij ons heel flexibel invullen. Wij stimuleren dat je bewust kiest hoe je naar werk reist om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Zes weken vakantie per jaar

Werk jij veertig uur per week bij EDSN? Dan bieden wij in totaal zes weken vakantie. Dat is twee weken meer dan wettelijk verplicht.

Salaris

Jouw salaris wordt, op basis van kennis en ervaring, ingeschaald tussen de €3740,- en €5609,- per maand.

Wie zijn wij?

Energie Data Services Nederland (EDSN) als spil in de informatievoorziening voor de energiemarkt. Eén waarheid, één proces en één bediening voor de sector. Wij zorgen voor een uniform, transparant en veilig beheer en ontsluiting van data. Dit voeren we uit volgens wet- en regelgeving en privacy- en securityregels.

Wij beheren, ontwikkelen en verbeteren onze applicaties en diensten voor een optimale facilitering van de energiemarkt. Voor onze opdrachtgevers, marktpartijen en hun eindklanten zorgen wij voor het beter laten functioneren van de vrije energiemarkt.

EDSN als dé digitale dienstverlener faciliteert een slimme, transparante en veilige energiemarkt. Wij bieden onze opdrachtgevers en partner de mogelijkheid om snel in te spelen op de veranderende energiemarkt met nieuwe behoeftes. Daar profiteert iedereen van. We bouwen samen aan de energiemarkt van de toekomst!

Onze collega’s vertellen je graag wat meer over EDSN:

Maak jezelf bekend!

Stuur je cv met motivatie naar werkenbijedsn@edsn.nl.
Heb je nog vragen over de functie? Neem contact met ons op via bovenstaand e-mailadres.

Deze vacature sluit op 15 augustus. Wil je solliciteren, maar lukt dit niet voor de sluitingsdatum? Stuur ons een mail naar bovenstaand e-mailadres.

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.
Acquisitie? Wij hebben al vaste partners voor hulp bij werving en selectie. Daar zijn we ook hartstikke tevreden mee 😉