Hallo Recruiter!

Een goed begin is het halve werk. Hoe beter we aan de voorkant werven, hoe meer plezier we daar als organisatie van hebben! Wij zien de recruiter dan ook een belangrijke plek innemen aan die voorkant. Iemand die verantwoordelijk is voor een efficiënt en effectief recruitmentproces wat past bij onze cultuur, normen en waarden.

Je maakt als recruiter gebruik van diverse mogelijkheden om de juiste professionals met affiniteit voor de sector te werven voor EDSN. Dit wordt gedaan door op creatieve wijze kanalen in te zetten en ook actief zelf te zoeken. Daarnaast draag je als recruiter ook verantwoordelijkheid voor de coördinatie van het gehele selectieproces.

Als recruiter ben je onderdeel van het team ‘mens & teamontwikkeling’. Het team is, onder leiding van de CHRO, druk bezig met de uitrol van de nieuwe organisatiestructuur waarmee we ons klaarmaken voor de groei die we komende jaren voorzien. Het resultaat hiervan is een flinke hoeveelheid aan nieuwe technische (IT) rollen binnen een Scaled Agile Framework omgeving die de komende jaren ingevuld moeten gaan worden. Daar ligt dan ook een belangrijke focus voor de recruiter.

Wat doet een Recruiter bij EDSN?

De recruiter bij EDSN heeft een divers takenpakket. Van jou wordt verwacht dat je zelfstandig en met een brede scope je rol invult, de zaken waar je mee bezig bent zijn onder andere:

 • Talent acquisition; bepalen hoe we de beste mensen uit de markt kunnen halen en daar het sourcingsproces op inrichten, organiseren en uitvoeren.
 • Kleur en invulling geven aan het selectieproces wat enerzijds passend is bij onze cultuur en anderzijds leidt tot een goede ‘quality of hire’
 • Verzorgen van managementrapportages omtrent recruitment
 • Zelfstandig uitvoeren van recruitmentprocessen (werven, selecteren, interviewen)
 • Contacten onderhouden met zowel kandidaten als W&S bureau’s
 • Voorbereiden arbeidsvoorwaardenaanbod
 • Medeverantwoordelijk voor de onboarding van nieuwe collega’s
 • Lijnmanagers en andere collega’s ondersteunen bij hun rol in het recruitmentproces door bijvoorbeeld coaching on the job of het geven van workshops
 • Een ultieme candidate experience neerzetten passend bij de cultuur van EDSN.
 • Nadenken over- en samen met collega’s vormgeven van de ‘employer value proposition’
 • Afspraken initiëren, maken en naleven met leveranciers op het gebied van personeel (zowel vast als flex). Dit gebeurt in samenspraak met het team van inkoop- & Contractmanagement.

Wie ben jij?

Een zelfstandig werkende collega die helemaal warm wordt van recruitment, sourcing strategieën, en arbeidsmarktcommunicatie. Dat is ook terug te zien in jouw cv en relevante opleidingen. Jij weet hoe het is om processen goed in te richten en uit te voeren. Je wacht niet af tot anderen vertellen wat je moet doen OF beslissen; dat doe jij zelf en met vertrouwen. Jouw werkwijze is enthousiasmerend en doeltreffend.

Om de hoeveelheid en diversiteit van het werk goed te begrijpen heb je een hbo werk- en denkniveau op het gebied van bijvoorbeeld HR, bedrijfskunde of marketing. Je hebt dit aangevuld met cursussen op het gebied van bijvoorbeeld professioneel gebruik van LinkedIn tooling en boolean search methodes. Ervaring en een netwerk in de ICT- of energiemarkt is enorm waardevol. Het is een pre als je ervaring hebt met organisaties die volgens het Agile principe werken.

Naast vakkennis vinden we een grote mate van aantoonbare zelfstandigheid en professionaliteit enorm belangrijk. Onze ervaring is dat minimaal 2 tot 3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol (corporate recruitment) vereist is om op dat vlak aan onze verwachtingen te voldoen.

Competenties die waardevol zijn voor onze succesvolle recruiter:

 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken
 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Creativiteit

Waarom wil je bij ons werken?

Naast de inhoudelijke uitdaging hebben wij nog een hoop andere dingen te bieden, onder andere:

Jouw toekomst krijgt onze volle aandacht

EDSN betaalt 80% van jouw pensioenpremie. Naast je ouderdomspensioen is ook het nabestaandenpensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld. Bovendien betalen we een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je.

Je kunt blijven leren

De specialist die jij bent blijven en dit zelfs verbeteren? Dit vinden wij belangrijk. Daarom bieden we een ruim opleidingsbudget van € 2.500 per jaar en waardevolle opleidingsfaciliteiten. Niet alleen opleidingen en cursussen worden gefaciliteerd, we hebben ook interne ‘pizzasessies’ waar je van elkaar kunt leren.

Veel mogelijkheden in het reizen

Afhankelijk van je situatie kun je kiezen uit een reiskostenvergoeding, mobiliteitsbudget of een NS Businesscard. Kies je vandaag voor het openbaar vervoer? Stap je liever op de fiets? Of besluit je om eens een dagje vanuit huis te werken? Dit kun je bij ons heel flexibel invullen. Wij stimuleren dat je bewust kiest hoe je naar werk reist om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Zes weken vakantie per jaar

Werk jij veertig uur per week bij EDSN? Dan bieden wij in totaal zes weken vakantie. Dat is twee weken meer dan wettelijk verplicht.

Salaris

Jouw salaris wordt, op basis van kennis en ervaring, ingeschaald ergens tussen de €2871,- en €4304,- per maand.

 

Wie zijn wij?

Energie Data Services Nederland (EDSN) als spil in de informatievoorziening voor de energiemarkt. Eén waarheid, één proces en één bediening voor de sector. Wij zorgen voor een uniform, transparant en veilig beheer en ontsluiting van data. Dit voeren we uit volgens wet- en regelgeving en privacy- en securityregels.

Wij beheren, ontwikkelen en verbeteren onze applicaties en diensten voor een optimale facilitering van de energiemarkt. Voor onze opdrachtgevers, marktpartijen en hun eindklanten zorgen wij voor het beter laten functioneren van de vrije energiemarkt.

EDSN als dé digitale dienstverlener faciliteert een slimme, transparante en veilige energiemarkt. Wij bieden onze opdrachtgevers en partner de mogelijkheid om snel in te spelen op de veranderende energiemarkt met nieuwe behoeftes. Daar profiteert iedereen van. We bouwen samen aan de energiemarkt van de toekomst!

Onze collega’s vertellen je graag wat meer over EDSN:

Maak jezelf bekend!

Stuur je cv met motivatie naar werkenbijedsn@edsn.nl ter attentie van HR. Heb je inhoudelijk vragen over de functie? Neem contact op met Denise Jansen (CHRO) via denise.jansen@edsn.nl of 06 82 60 92 44.

Deze vacature sluit op 31 oktober. Wil je solliciteren, maar lukt dit niet voor de sluitingsdatum? Stuur ons een mail naar bovenstaand e-mailadres.

Acquisitie? Wij hebben al vaste partners voor hulp bij werving en selectie. Daar zijn we ook hartstikke tevreden mee 😉