Marco Wiltjer neemt per 1 januari de functie van CFO bij EDSN over van Ad van Schaik die deze rol tijdelijk vervulde. Gedreven door de energietransitie is de energiemarkt sterk in beweging. Die markt vraagt om:

  1. Ontwikkeling van waardetoevoegende diensten op basis van klantbehoefte;
  2. Een kortere time to market zodat onze klanten en marktpartijen sneller over realtime data beschikken;
  3. Meer flexibiliteit in producten en services waarmee we aansluiten op de ontwikkelsnelheid van de marktpartijen (agility);
  4. Uitvoering tegen betaalbare en voorspelbare kosten.

EDSN denkt in Marco Wiltjer de ideale persoon en juiste expertise te hebben gevonden om EDSN verder te professionaliseren en de bovenstaande beweging te helpen maken.  Met zijn ervaring in de sector kan hij EDSN verder begeleiden in de (energie)transitie.

Marco heeft de afgelopen jaren in diverse functies bij netbeheerder Enexis gewerkt. Laatstelijk als directeur Financiën en als Directeur Klant en Markt. Daarvoor was hij consultant bij adviesbureau Price Waterhouse Coopers.

 Geert Graaf, voorzitter van de Raad van Commissarissen van EDSN:
“Een grondige zoektocht heeft de RvC tot de overtuiging gebracht dat Marco de juiste persoon is om de functie van CFO bij EDSN te vervullen. Ik wens Marco heel veel succes en plezier in deze prachtige en uitdagende functie. ”

 

 Vijai Hoeblal, CEO van EDSN:
“Ik ben heel blij dat Marco de uitdaging heeft geaccepteerd om EDSN te leiden naar de volgende professionaliseringsfase om samen met de netbeheerders de markt nog beter te kunnen bedienen. Ik ken Marco nog vanuit zijn Enexis periode en heb hem leren kennen als een bekwaam en stabiel persoon en een integer mens. Ik kijk er naar uit om samen met Marco EDSN weer een stap vooruit te brengen.”

 

 Marco Wiltjer, CFO van EDSN:
“Ik zie er naar uit om met Vijai en het hele team verder te bouwen aan een EDSN dat klaar is voor de energietransitie! EDSN neemt een centrale en vitale rol in de Nederlandse energiesector in. Ik hoop die rol de komende jaren verder te kunnen versterken.”

Langs deze weg willen wij ook Ad van Schaik bedanken voor de rust en stabiliteit die hij heeft gebracht gedurende de zoektocht naar de nieuwe CFO van EDSN. Wij zijn Ad zeer erkentelijk voor zijn inzet en gaan uiteraard op gepaste manier afscheid van hem nemen.

22 december 2021