Inkoop- en Contractmanager

Energie Data Services Nederland (EDSN) te Amersfoort ontwikkelt zich tot een steeds wendbaardere organisatie. Deze ontwikkeling vraagt een verdere professionalisering van de inkoopfunctie. Ter uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een

Inkoop- en Contractmanager

Wat ga jij doen als Inkoop- en Contractmanager?

EDSN ontwikkelt zich tot een steeds wendbaardere organisatie die sneller en flexibeler diensten levert aan haar opdrachtgevers/klanten. Deze ontwikkeling vraagt een verdere professionalisering van de inkoopfunctie, die de afgelopen jaren een stevige positie heeft gekregen binnen EDSN. Het team Inkoop- en Contractmanagement van EDSN is een jong en gedreven team. Het team is verantwoordelijk voor de borging en naleving van de rechtmatigheid en doelmatigheid van inkoopactiviteiten en contractmanagement. In de praktijk betekent dit het uitvoeren van meervoudig onderhandse en Europese aanbestedingen. Op het gebied van contractmanagement bevordert en bewaakt het team een goede verhouding tussen kwaliteit, kosten en risico’s met haar leveranciers en system integrators.

Als Inkoop- en Contractmanager ben je de schakel tussen EDSN en leveranciers en acteer je op operationeel/tactisch gebied. Je belangrijkste resultaatgebieden omvatten het begeleiden van inkoopactiviteiten en het borgen van conformiteit met de inkoopvoorwaarden van EDSN. Daarnaast ondersteun je bij leveranciersselectie en contractering voor zowel ICT als non-ICT producten en diensten. Op het gebied van contractmanagement voer je evaluatiegesprekken met leveranciers binnen jouw portfolio en tevens zorg je voor adequaat contractbeheer van alle EDSN contracten. Dit houdt in; het bewaken op einddatum, verlening en beëindiging. Daarnaast breng je de risico’s in kaart, je bewaakt deze en signaleert kansen.

We zijn op zoek naar een professional die al enige werkervaring heeft op het gebied van Inkoop- en/of Contractmanagement en toe is aan een 2e of 3e stap in zijn/haar carrière.

Wie ben jij?

Je onderscheidt je als volgt:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Ruim 3 jaar werkervaring in Inkoop- of Contractmanagement
 • In bezit van NEVI 1 of vergelijkbaar
 • Ervaring met ICT contractmanagement
 • Ervaring met Europese aanbestedingstrajecten is een pre
 • Ervaring op het gebied van Categoriemanagement is een pre
 • Je hebt goede communicatieve en analytische vaardigheden
 • Je lost zelf problemen op of voorkomt deze
 • Je bent in staat om projectmatig te werken en komt je afspraken na
 • Je bent gewend om zelfstandig te werken, maar je bent tegelijkertijd óók een teamspeler

Wie zijn wij?

Werken bij EDSN betekent werken in het hart van de energiesector. Een sector die volop in beweging is! EDSN ontwikkelt (met de regionale netbeheerders, TenneT en GTS) een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur voor de energiemarkt van de toekomst. Zo geeft EDSN de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan.

EDSN laat je energie stromen!

Wat bieden wij jou?

Naast een moderne werkomgeving pal tegenover station Amersfoort, bieden wij:

 • Ruimte voor ontwikkeling in je eigen vakgebied én de energiesector
 • De mogelijkheid om in deze boeiende sector het verschil te maken
 • Veel vrijheid om te bepalen waar en wanneer jij werkt
 • En uiteraard goede arbeidsvoorwaarden

Meer informatie over werken bij EDSN, kun je vinden op http://www.edsn.nl/werkenbijedsn/.

Interesse?

Heb je interesse in de functie Inkoop- en Contractmanager en ga je graag met ons in gesprek hierover?
Stuur dan je cv met een korte motivatie naar:
EDSN, ter attentie van Irene Vlaming, werkenbijedsn@edsn.nl.