Om te blijven vernieuwen en continu te leren gaan de collega’s van EDSN er geregeld op uit om nieuwe kennis op te doen. Soms inhouse, soms naar een online/hybride event. Hieronder 2 voorbeelden daarvan.

 

Liberating Structures – continue verbetering binnen EDSN stimuleren

We lopen er allemaal wel eens tegenaan. De saaie vergadering waar nooit echt een concrete actie uitkomt en wat meer een verplichting is, dan dat we er concreet iets bereiken.

De werksessie waarvan je eigenlijk niet weet waarom we die hebben. Geweldige ideeën om te veranderen en verbeteren die vol enthousiasme gestart worden en toch weer ergens verdwijnen in de hectiek van de dag.

Om continu te blijven verbeteren en ontwikkelen heeft een aantal EDSN’ers de training Liberating Structures gevolgd. Deze training biedt hulpmiddelen om dit soort vergaderingen, sessies en werkgroepen op een praktische en innovatieve manier te faciliteren.

Voorbeelden:
Het “Conversatie Cafe”: dit geeft ruimte en tijd aan iedereen om eigen kennis en expertise te delen, zonder dat je meteen in discussies raakt en voorkomt dat je niet echt meer naar elkaar luistert.

“Negen keer waarom”: geeft je inzicht bij sessies waar een gezamenlijk doel mist. Met een helder gedeeld doel, geef je meer ruimte voor verantwoordelijkheid en vrijheid voor het team. Door specifiek door te vragen ga je verder dan wat je vaak dacht dat het doel was en kom je echt tot de kern.

“Paradoxale vragen”: Deze vorm geeft je inzicht in verstrengelende uitdagingen, die nog niet bekend zijn. Deze vorm geeft inzicht in de spanning tussen deze uitdagingen, maar ook de waardevolle strategieën die hieronder verborgen liggen.  Dit geeft het team kans om innovatieve actie op gang te brengen.

Met Liberating Structures kijk je naar manieren om mensen meer betrokken te krijgen, en zo tot betere resultaten te komen. Door deze 33 verschillende werkvormen toe te passen stimuleren we innovatie, verandering en werkplezier. Door deze kleine veranderingen toepassen zie je meteen al resultaat in de samenwerking en communicatie.

Meer weten over Liberating Structures of vragen hierover? Mail naar joanneke.vandergeer@edsn.nl

 

 

Continu kennis opdoen vanuit Business Analyse

Kennisuitwisseling doen we binnen EDSN via verschillende Communities of Practices (CoP). De CoP Business Analyse (BA) bestaat uit business analisten vanuit de verschillende waardestromen die EDSN kent. Onze onderlinge samenwerking helpt ons leren, ontwikkelen en groeien.

Kleinschalig maar internationaal
Zo bezocht deze CoP BA&Beyond afgelopen maart. Met interactieve LEAN-coffee sessies, waarin BA-gerelateerde zaken werden besproken, connecties werden gelegd en ervaringen zijn uitgewisseld met BA-collega’s van over heel de wereld.

Zelfde vragen
En of je nu business analist bent in Brazilië, Amerika, Zuid-Afrika, of Nederland, we lopen allemaal tegen dezelfde zaken aan, ondanks het feit dat de rol van BA heel divers wordt ingevuld.

Enkele van die zaken:

  • Hoe haal je vroegtijdig en intensief de banden aan met je stakeholders?
  • Zijn we ons voldoende bewust van onze verantwoordelijkheden (en ‘macht’) als BA?
  • Hoe voorkom je over-analyse?
  • Hoe zorg je dat je bij een traject continu bij de basis blijft: wat is hiervan de waarde?

Voor dat laatste punt zien we een duidelijke rol voor onszelf binnen EDSN: juist vanuit onze positie kunnen wij vroegtijdig kritische vragen stellen over de waarde van trajecten. Samen met de PM’s kijken we hoe we daar nóg eerder een rol in kunnen spelen en gaan we vaker de waarom-vraag stellen. Met deze mindset motiveren we de vakgroep en onze samenwerkingspartners.

Vragen hierover? Mail naar anne.kraaijenvanger@edsn.nl

 

 _____________________________________________

Bekijk ook andere berichten uit de nieuwsbrief: