Nieuwe dienst voor mijnaansluiting.nl

Voor mijnaansluiting.nl heeft EDSN een nieuwe dienst beschikbaar gesteld, waarmee het mogelijk is om data op te vragen die dagelijks wordt geactualiseerd.

Voorheen leverde EDSN wekelijks een extract met informatie over energieaansluitingen. Met de nieuw ontwikkelde API beschikt mijnaansluiting.nl over een efficiënter kanaal voor dagelijks geactualiseerde gegevens uit het centrale aansluitingenregister (C-AR). Meldingen over niet actuele data van een elektriciteit- of gasaansluiting worden hiermee aanzienlijk verminderd. Ook zal de functionaliteit voor het extract worden uitgefaseerd, wat bijdraagt aan het life cycle management van het C-AR.

 

Innovatie toepasbaar voor meerdere diensten

De API voor mijnaansluiting.nl wordt aangeboden via de meest moderne applicatie in ons IT landschap. De applicatie maakt gebruik van nieuwe technologieën die ons dataplatform biedt. De belangrijkste nieuwe mogelijkheid is de data die rechtstreeks vanuit ons streaming data platform Apache Kafka wordt aangeboden aan de applicatie. Er komt geen traditionele database meer aan te pas. De applicatie is schaalbaar en robuust ontwikkeld en herstelacties kunnen direct worden uitgevoerd. Een reactie van mijnaansluiting.nl: “De API is snel en werkt goed. Het is sneller dan onze eigen interne database”. De inzichten die we bij de ontwikkeling van de applicatie hebben opgedaan, gebruiken we ook bij de verdere ontwikkeling van andere bestaande en nieuwe diensten.

 

Mijnaansluiting.nl

Mijnaansluiting.nl is een initiatief van de netbeheerders in Nederland. Als stichting richt zij zich op het verbeteren van de samenwerking met verschillende partijen bij de aanleg en vervanging van ondergrondse netwerken voor elektriciteit, gas, warmte, water, riool en media & communicatie. Via www.mijnaansluiting.nl kunnen zakelijke en particuliere klanten voor meerdere aansluitingen tegelijk een aanvraag indienen.

 

Bekijk ook andere artikelen van de nieuwsbrief