Goed voorbereid de Program Increment Planning in. Op maandag 3 oktober startten we met een Agile SAFe training onder leiding van Trivorto. Even de kennis opfrissen over wat de theorie achter Agile en SAFe is, samen met collega’s onze dilemma’s bespreken en kijken hoe we dit op de juiste manier kunnen toepassen. Een mooi moment zo vlak voor de PI planning.

Zo konden we gelijk onze nieuwe opgedane kennis toepassen op 5 en 6 oktober. Van visie naar realisatie. Het moment is mooi, er gebeurt iets. Sla de krant open of zet het nieuws aan; het gaat over de energierekening, slimme proposities, congestiemanagement, investeren in grond en leidingen, maar ook over op een slimme manier data delen. Dáár ligt onze rol. Met elkaar zijn we de energietransitie aan het vorm geven. Het voelde extra goed om de PI Planning in onze nieuwe kantoorruimte te kunnen houden. Een landingsplek waar we vanuit verschillende disciplines werken en elkaar kunnen vinden. We leren en ontwikkelen en maken zichtbaar stappen vooruit.

We kijken terug op twee mooie dagen in het teken van ontmoeting, informeel contact, hard werken, maar ook fun en de energie van heel veel mensen. De opbrengst van twee dagen Program Increment Planning: een planning voor het komende kwartaal die realistisch en haalbaar is. Door 21 teams is een planning gemaakt, de afhankelijkheden in beeld gebracht en er is besproken wanneer deze kunnen worden ingelost. Een stukje realisatie van mooie businesswaarde die we willen leveren. We gaan hiermee vol vertrouwen het volgende kwartaal in.

Bekijk hier de aftermovie om de sfeer te proeven en te horen wat collega’s en partners over deze dagen te vertellen hebben.

 

_____________________________________________

Bekijk ook andere berichten uit de nieuwsbrief: