Nog niet eerder zoveel berichten verwerkt als tijdens de jaarwisseling 2020

Tijdens de jaarwisseling switchen veel consumenten en bedrijven van hun energieleverancier. Dit zorgt voor toename van het berichtenverkeer op de systemen bij EDSN. Maar het grootste deel van het berichtenverkeer komt voort uit leveranciers die meterstanden van aansluitingen willen vaststellen in verband met de ingang van nieuwe tarieven. Dit alles zorgt voor een piekbelasting op onze centrale EDSN systemen. Onze focus ligt dan vooral op een aantal aspecten om de performance te monitoren. Belangrijkste componenten zijn de meetketen, Daily Sync (C-ARM) en de Scenario Manager (klaarzetten van berichten vanuit C-AR voor marktpartijen).

Tot nu toe gaat de verwerking voorspoedig en wij hebben nog nooit zoveel berichten verwerkt. Vanaf de jaarwisseling tot vandaag hebben wij:

  1. Al 26 miljoen ‘Get P4 berichten’ verwerkt in het C-AR ten opzichte van 13 miljoen in 2019. Dit is een toename van 100%.
  2. Leveranciers hebben al 3,7 miljoen standen ingediend ten opzichte van 1,4 miljoen in 2019. Een toename van ruim 150%.
  3. Vanuit C-ARM en RNB’s zijn al 3,6 miljoen standen en verbruiken (2019 1,4 miljoen) en 2,8 miljoen SJV’s teruggestuurd.

Met het verbeteren van onze systemen en afspraken met leveranciers, hebben we een mooie stap gemaakt voor een optimale marktfacilitering tijdens de piekbelasting.