Partnersinenergie.nl is live

Op dinsdagochtend 17 maart is de online kick-off geweest van het Platform Marktfacilitering van de regionale netbeheerders en EDSN. Hiermee is het platform Partnersinenergie.nl live. Vanaf dat moment konden de eerste zeven medewerkers van energieleveranciers Eneco, Anode, Greenchoice, Essent, Innova, Vandebron en Gazprom gebruik maken van het nieuwe portaal. Al de servicevragen die zij voorheen aan de verschillende netbeheerders stuurden, sturen zij nu in via één portaal. Er werken 14 medewerkers van de netbeheerders back office aan het beantwoorden van de vragen in Microsoft Dynamics.

Eén ingang voor alle servicevragen over marktfacilitering is een belangrijke stap naar de virtuele netbeheerder. Vragen van energiepartners worden op een centrale plek eenduidige beantwoord. Gemak en digital first staan hierbij voorop. Naast het uitwisselen van tickets zijn er een chatfunctie, kennisbank, nieuws en FAQ’s beschikbaar. We zijn trots en dankbaar dat de key users van leveranciers, netbeheerders en de programmateamleden (netbeheerders, PixelZebra en EDSN), ondanks de coronasituatie, samen dit resultaat hebben bereikt.

Vanaf april wordt het portaal uitgebreid met gebruikers van de zeven leveranciers en met meer marktpartijen. Vervolgens willen we ook andere marktpartijen gaan toevoegen. Partnersinenergie.nl wordt beheerd en verder ontwikkeld door het Klant Bediening Strategie DEVOPS team. Content en functionaliteit worden uitgebreid in lijn met de wensen en behoeften van energieleveranciers, programma verantwoordelijken, ODA’s en meetverantwoordelijken.