Per 1 juli wordt het TF signaal administratief uitgezet

Op 1 juli wordt het toonfrequent-signaal administratief uitgezet. Een spannend en complex proces.

Op 1 juli wordt het toonfrequent-signaal (TF), waar conventionele meters op werken, voor tariefschakeling administratief uitgezet (IC240). Daarnaast worden ontbrekende standaardjaarvolumes afname (SJA’s) in het Centraal Aansluitingenregister (C-AR) aangevuld met een effectueringsdatum van 1 juli 2021. Dit is onderdeel van issue IC241 ‘Standaard jaarvolume invoeding en afname (SJI en SJA)’. Daarna is elke elektriciteitsaansluiting voorzien van 2 SJA’s en 2 SJI’s.

Het proces om dit mogelijk te maken ging niet zonder slag of stoot. Er ontstond traagheid in de transitie tools, waardoor de aanpak steeds moest worden aangepast. Uiteindelijk zijn er twee dry runs uitgevoerd, zodat we zeker van zijn van een goed verloop van de transitie. Dit leverde wat meer werk op, maar zorgt uiteindelijk voor het beste resultaat.

Willy Snoeijen, voorzitter van de stuurgroep: “Het was een veel zwaarder en complexer proces dan we verwacht hadden”.

De komende periode blijft spannend. EDSN heeft samen met de regionale netbeheerders er alles aan gedaan om de transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat na het uitschakelen er zo min mogelijk impact is. EDSN heeft voor alle marktpartijen diverse voorlichtingssessies georganiseerd. De powerpoints en Q&A’s zijn op mijnEDSN terug te vinden. Mochten er tijdens de transitie toch nog onvoorziene issues zijn, dan hebben we extra mankracht klaarstaan om deze het zo snel mogelijk op te lossen.

 

 

Bekijk ook andere artikelen van de nieuwsbrief