Sectorrelease 2020 is live!

Afgelopen weekend is Sectorrelease 2020 succesvol live gegaan. Alle leveranciers, regionale en landelijke netbeheerders, meetverantwoordelijken en programma verantwoordelijken werken sinds 21 november conform de nieuwe sectorafspraken.  

Het is de grootste release tot nu toe en de eerste met nieuwe functionaliteiten in zowel het CAR als CARM systeem. Een fantastische prestatie van alle betrokkenen om dit succesvol live te brengen. De aanloop naar het glive weekend was spannend en intens, mede door de lopende activiteiten voor de overgang op het C-ARM systeem. Het was de eerste sectorrelease met C-ARM en we zijn met z’n  allen met vlag en wimpel geslaagd voor deze beproeving. 

Leendert de Ruiter Business Owner van de waardestroom Marktprocessen:
“Deze sectorrelease was voor mij bijzonder omdat het project bijna geruisloos is verlopen. Dat is heel erg knap gezien de omvang en het feit dat we voor het eerst op deze schaal gelijktijdig wijzigingen in C-AR en C-ARM live hebben gebracht. Dat het dan allemaal zo geruisloos verloopt betekent dat de teams die dit mogelijk hebben gemaakt gewoon heel goed hebben samengewerkt en daar ben ik erg trots op.” 

Voor C-AR was dit de grootste sectorrelease uit de geschiedenis van EDSN en voor het eerst gerealiseerd met de nieuwe Agile werkwijze van EDSN. De functionaliteit is op tijd opgeleverd met een gering aantal bevindingen waardoor kopgroep- en acceptatietesten soepel verliepen. 

We hebben gezamenlijk een mooie prestatie geleverd ondanks de enorme uitdaging die ons te wachten stond. De sfeer was tijdens het traject onverminderd goed en positief. Middels deze weg willen wij alle betrokkenen bedanken voor hun tomeloze inzet, doorzettingsvermogen, creativiteit en betrokkenheid! Tevens een woord van dank richting alle betrokken marktpartijen, CGI/HansenCX en de leden van de kopgroep in het bijzonder, zonder jullie was het een stuk complexer geworden.