Test Analist

Salaris tussen de € 2.800 – € 4.200 bruto per maand.

Wil jij jouw testexpertise inzetten om samen met ons te werken aan de verdere energietransitie? Energie Data Services Nederland (EDSN) in Amersfoort is op zoek naar een Test Analist.

Wat doet een Test Analist bij EDSN?

Samen met andere test analisten werk je in het Center of Excellence Test, onze vakgroep testen. Je bent bezig met verbeteringen op het testgebied. Dit is voornamelijk met een Agile werkwijze, maar omdat we nog in transitie zitten zal je soms ook meewerken in projectteams. In het werk zit veel afwisseling en door onze gezamenlijke backlog zijn er altijd verbeterpunten waar jij mee aan de slag kunt. Daarnaast heb je ook zelf inbreng in de backlog. Naast je werkzaamheden als test analist komt het ook voor dat je andere rollen oppakt: meedenken met en helpen van onze ontwikkelaars en andere analisten bijvoorbeeld. Een afwisselende baan met veel mogelijkheden. Je doet niet alleen de coördinatie, de voorbereiding of de uitvoering van het testtraject. Dit hoort allemaal in jouw pakket.

In het kort:

 • Je werkt aan de coördinatie, voorbereiding en uitvoering van een testtraject
 • Je werkt (voornamelijk) Agile
 • Je werkt in het Center of Excellence Test

En wie ben jij?

Jij bent nooit uitgeleerd en vindt het daarbij leuk om samen met je team te leren en van ze te leren. Met z’n allen kom je namelijk tot het resultaat wat we willen behalen. Dit resultaat helpt stap voor stap mee aan de energietransitie en dat is wat jij wilt. Dit is niet jouw eerste baan als test analist want, naast dat jij je hbo hebt afgerond, heb je ook al minimaal 3 jaar werkervaring. Daarbij is het gelukt om de certificering TMAP Next of ISTQB Foundation te behalen. Binnen EDSN werken we zoveel mogelijk met T-Shaped profielen, het is een pre als je dit hebt.

In het kort:

 • Jij bent nooit uitgeleerd
 • Jij wil samen werken en samen leren met collega’s
 • Jij hebt de certificering TMAP Next of ISTQB Foundation
 • Jij hebt hbo werk- en denkniveau en daarnaast minimaal 3 jaar werkervaring

Maar waarom wil je bij ons werken?

Naast de inhoudelijke uitdaging hebben wij nog een hoop andere dingen te bieden, onder andere:

Jouw toekomst krijgt onze volle aandacht

EDSN betaalt 80% van jouw pensioenpremie. Naast je ouderdomspensioen is ook het nabestaandenpensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld. Bovendien betalen we een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je.

Je kunt blijven leren

De specialist die jij bent blijven en dit zelfs verbeteren? Dit vinden wij belangrijk. Daarom bieden we een ruim opleidingsbudget van € 2.500 per jaar en waardevolle opleidingsfaciliteiten. Niet alleen opleidingen en cursussen worden gefaciliteerd, we hebben ook interne ‘pizzasessies’ waar je van elkaar kunt leren.

Veel mogelijkheden in het reizen

Afhankelijk van je situatie kun je kiezen uit een reiskostenvergoeding, mobiliteitsbudget, een NS Businesscard en/of een leaseauto. Kies je vandaag voor het openbaar vervoer? Stap je liever op de fiets? Of besluit je om eens een dagje vanuit huis te werken? Dit kun je bij ons heel flexibel invullen. Wij stimuleren dat je bewust kiest hoe je naar werk reist om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Zes weken vakantie per jaar

Werk jij veertig uur per week bij EDSN? Dan bieden wij in totaal zes weken vakantie. Dat is twee weken meer dan wettelijk verplicht.

In het kort:

 • Ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld
 • Ruim opleidingsbudget
 • Passende vergoeding voor jouw reis
 • Mogelijkheid om thuis te werken
 • Zes weken vakantie bij een werkweek van veertig uur

Nog even in het kort wie wij zijn

Energie Data Services Nederland (EDSN) werkt aan het stapsgewijs verenigen van de groeiende stroom aan marktdata op één locatie, in één taal en binnen één centrale ICT-infrastructuur. Zo ontwikkelen we (met de regionale netbeheerders TenneT en GTS) een betrouwbare en innovatieve IT-infrastructuur voor de energiemarkt van de toekomst. EDSN geeft de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan. Je bouwt samen met jouw collega’s op het snijpunt van energie, data en IT aan de energiemarkt van de toekomst.

Enthousiast?

Stuur je cv met motivatie naar werkenbijedsn@edsn.nl ter attentie van Irene Vlaming. Heb je inhoudelijk vragen over de functie? Neem contact op met Gina Koobs gina.koobs@edsn.nl of 06 15 63 89 56.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Toch nog niet helemaal overtuigd?

Onze collega’s vertellen je graag wat meer over EDSN: