EDSN hackathon levert business value

Binnen 24 uur hebben development teams gewerkt aan creatieve oplossingen van actuele problemen. Een leerzaam experiment waarbij op een innovatieve en intensieve manier in een korte tijdsbestek aan oplossingen werd gewekt. Met veel energie is veel geleerd, kennis gedeeld en waardevolle productinnovatie geleverd.

Op dinsdag 30 maart startte de hackathon voor development teams van C-AR (Centraal Aansluitingen Register) bij EDSN. De teams werden uitgedaagd om binnen 24 uur een idee tot en met realisatie uit te werken. Daarmee zijn de teams aan de slag te gaan.

De hackathon

In de aanloop naar de hackathon hadden teamleden de mogelijkheid om ideeën aan te dragen. Voor de start werden deze gepitcht en konden de teams worden gevormd. Om 12.00 uur luidde het startschot. Mooi was om te zien hoe de teamleden met elkaar samenwerkten en vanuit ieders eigen expertise, kennis en creativiteit hun steentje bijdroegen.

De innovatie ideeën van de teams waren divers. Het eerste team ging aan de slag met de koppeling van Jenkins aan Microsoft-teams waarbij het idee was om met push notificaties de teamleden op de hoogte te houden van de status van de deployments. Dit biedt een oplossing voor veel handmatig werk in de communicatie rondom die deployments. Het tweede team richtte zich op het aanpassen van de bouwstraat, zodat de GUI en backend separaat gebouwd en gedeployed kunnen worden. Deze oplossing zorgt voor een kortere doorlooptijd van de deployments. En het derde team beet zich vast in het uitwerken van een eerste opzet met een test automatisering tool (RobotFrameWork). Daarmee kunnen we mogelijk in een eerder stadium defects detecteren.

24 uur later was het tijd om via demo’s de jury te vanuit regionale netbeheerders overtuigen van de winnende oplossing. De jury beoordeelde de resultaten op de criteria: business potentie, klantervaring, creativiteit en bruikbaarheid. Het winnende team ‘404! Team not found’ die zich hadden gericht op het aanpassen van de bouwstraat. Met hun wendbare oplossing kan de time-to-market aanzienlijk worden verkort.

Agile biedt ruimte voor ontwikkeling

Bij EDSN werken we volgens het SAFe model. Binnen dit model bestaat de sprint ‘Innovatie en Planning’. Die biedt ruimte voor innovatie, training, kennisdeling, team building e.d. In dat kader is voor de teams een hackathon georganiseerd. Het was een geslaagd experiment met als resultaat:  mooie samenwerkingen, kennisdeling, uitzonderlijke presentaties, blije medewerkers en waardevolle eindproducten.

 

2 april 2021