Projecten en initiatieven

“Bij EDSN werk ik samen met mijn collega’s en onze IT-partners aan nieuwe, uitdagende initiatieven voor de energiemarkt. Van deze dynamiek krijg ik veel energie!”
Yun Wu, Senior Business Analist

Eén centrale applicatie voor allocatie, reconciliatie en meetdata

Vanuit hun ambitie om marktpartijen nog beter te faciliteren, maken alle zeven regionale netbeheerders gezamenlijk gebruik van één centrale toepassing voor het uniform en centraal verwerken van allocatie, reconciliatie en meetdata (C-ARM). Het transporteren, toekennen en afrekenen van energiestromen wordt daarmee beter op de veranderende markt afgestemd.

Dit is een belangrijke gezamenlijke stap om veranderingen in het energielandschap en een vrije energiemarkt met andere energiepartners mogelijk te maken. Daarmee is het ook een grote stap om de energietransitie in goede banen te kunnen leiden. Met de C-ARM-applicatie is feitelijk het ‘Nederlandse Energiekasboek’ vormgegeven en dus vitale nationale infrastructuur met impact op iedereen in Nederland.

Niet eerder hebben de regionale netbeheerders, EDSN en CGI zo intensief, grootschalig en constructief met elkaar samengewerkt. Het succesvol afronden van programma C-ARM wordt dan ook wel gezien als een huzarenstukje. Kijk in deze korte video naar een terugblik op het programma. Inmiddels heeft EDSN de applicatie in regulier beheer genomen en ontwikkelt haar verder.

Op 2 november worden de Computable Awards 2021 uitgereikt, dé belangrijkste ICT-prijzen van Nederland. Deze ‘Oscars’ worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Een onafhankelijke vakjury heeft het programma C-ARM genomineerd in de categorie ‘grootzakelijk ICT-project’.