Consumenten

Wij bieden digitale services voor de Nederlandse energiemarkt. Hiermee maken wij opwekking, levering en verbruik van energie en energieopwekkers mogelijk. Zo geven wij de energietransitie en verduurzaming van Nederland ruim baan.
Daar profiteert iedereen van.

Half circle

Consumenten vraagstukken

EDSN beheert en ontwikkelt de IT–infrastructuur en applicaties en verwerkt gegevens die nodig zijn voor de facilitering van de Nederlandse energiemarkt. We werken samen met de regionale netbeheerders, TenneT en GTS aan de centrale facilitering van de energiemarkt. Met marktpartijen (zakelijke dienstverleners) werken we aan verdere digitalisering van de energiemarkt van de toekomst.

Voor consumentenvragen helpen we je graag verder naar het juiste punt.

Ik heb een vraag over mijn energiefactuur, – contract of meterstanden.

Voor deze vragen is je energieleverancier het aanspreekpunt. Jouw energieleverancier staat op de energiefactuur.

Kan ik bij EDSN terecht voor het melden van storingen en of technische vragen over mijn energieaansluiting?

Voor een storingsmelding of andere technische vragen is je netbeheerder het aanspreekpunt. De netbeheerder voor jouw aansluiting staat op je energiefactuur of kun je vinden in het EAN-codeboek voor aansluitgegevens.

Moet ik mijn zonnepanelen aanmelden?

Als je zonnepanelen of een andere opwekinstallatie hebt laten plaatsen, kun je energie opwekken. Als je meer energie opwekt dan je verbruikt, kun je de rest terug leveren aan het net. Netbeheerders zorgen voor een goed werkend energienet. Om het energienet betrouwbaar te houden, is inzicht voor de netbeheerders cruciaal. Daarom is het belangrijk om je zonnepanelen aan te melden. Ook is aanmelden nodig om de juiste terugleververgoeding te ontvangen van je energieleverancier. Lees meer over waarom het belangrijk is om je zonnepanelen aan te melden.

Zonnepanelen aanmelden

Wat voor aansluiting heb ik thuis?

Alle gegevens van je energieaansluiting kun je opzoeken via het EAN-codeboek.

Naar het EAN-codeboek
ean-codeboek

Wie is mijn netbeheerder?

Via Mijnaansluiting.nl zoek je eenvoudig op welke netbeheerders in jouw regio actief zijn. De website is een initiatief van netbeheerders in Nederland. Ook kun je via deze website bij meerdere netbeheerders in de regio een aanvraag indienen voor onder andere een nieuwe aansluiting, een wijziging of verwijdering van elektriciteit, gas, water, warmte.

Naar Mijnaansluiting.nl

Werk mee aan een duurzame toekomst

Bij EDSN werk je in het kloppende hart van de energietransitie. Expert op het gebied van datadiensten. Scherp, vakkundig en klantgericht. Dat is hoe wij het doen. Samen bouwen aan iets dat niemand kent, maar iedereen mee te maken heeft. Meer uitdaging vind je nergens.

EDSN. Werk vol energie!

Bekijk onze vacatures
werken bij edsn