Nieuws

Integratie van het GOPACS platform binnen EDSN nu officieel

Dinsdag 20 december 2022 is formeel het contract getekend door Dennis Stufkens (Voorzitter dagelijks bestuur GOPACS), Aukje Sjoerdsma (Business Owner GOPACS) en Vijai Hoeblal, CEO van EDSN over de daadwerkelijke integratie van GOPACS bij EDSN.

integratie GOPACS binnen EDSN

GOPACS platform ondergebracht bij EDSN

Sinds 1 oktober 2022 is het beheer en ontwikkeling van de GOPACS applicatie bij EDSN ondergebracht. Het afgelopen jaar is het team gegroeid van een multifunctioneel team binnen de stichting GOPACS naar 4 DevOps teams nu bij EDSN.

Eigen PI Event

Dinsdag 20 december hield GOPACS een eigen Program Increment (PI) event. Ze keken terug naar de mooie resultaten van de afgelopen periode. Vanaf 2023 loopt GOPACS mee in de reguliere EDSN PI planning. Naast de functionele vernieuwingen ging de aandacht vooral uit naar de robuustheid van de applicatie en het op orde krijgen van het securityniveau. Hieronder een paar voorbeelden van het werk.

Enkele resultaten:

  • Er is nu een MVP van capaciteitsbeperkende contracten tbv de netcode implementatie;
  • Een geslaagde Keycloak implementatie waardoor de applicatie een hoger security niveau heeft gekregen;
  • Er draait een nieuwe versie van het algoritme om congestiemanagement beter uit te voeren;
  • Vele onderdelen in de transitie naar de AWS cloud om de applicatie robuuster te maken;
  • Verder is er een planning gemaakt voor het komende PI (3 maanden) waarin de koppeling naar het nieuwe handelsplatform EPEX, de doorontwikkeling op de netcode door validatie van levering in te richten en de verdere hardening van de applicatie worden opgeleverd.
  • Zodat we straks op het gebied van beschikbaarheid / vertrouwelijkheid en integriteit van de applicatie op het gewenste niveau komen.

Blij en trots op het team en de resultaten

EDSN en het GOPACS team zijn ontzettend trots en blij met het harde werken van alle collega’s van alle partijen. Dit mooie resultaat vierden we met een drankje, we kijken uit naar de ontwikkeling van GOPACS in 2023.

Deel dit verhaal:

Wil jij hier ook aan bijdragen?

Werk mee aan een duurzame toekomst

Hier bén je het kloppende hart van de energietransitie. Expert op het gebied van datadiensten. Scherp, vakkundig en klantgericht. Dat is hoe wij het doen. Samen bouwen aan iets dat niemand kent, maar iedereen mee te maken heeft. Meer uitdaging vind je nergens.

EDSN. Werk vol energie!

Bekijk onze vacatures
werken bij edsn