Nieuws

Netbeheerders stellen historische dagstanden beschikbaar

Vanaf 27 november 2021 stellen de gezamenlijke netbeheerders historische dagstanden van slimme meters beschikbaar aan energieleveranciers. Vanuit Europese regelgeving is het verplicht om deze dagstanden tot maximaal twee jaar terug beschikbaar te stellen. Als onderdeel van de najaarsrelease 2021 is deze nieuwe service nu beschikbaar. Dit geeft energieleveranciers de mogelijkheid een nieuwe dienst aan te bieden aan hun klanten.

Nieuwe dienst voor klanten van leveranciers

Met de komst van de slimme meter is het mogelijk om meterstanden uit deze meters op afstand uit te lezen. Maar deze meterstanden zijn slechts een beperkte tijd uit te lezen. Vanaf 1 oktober 2020 is daarom door netbeheerders een start gemaakt met het opslaan van dagstanden van elektriciteits- en gasmeters in een centraal register bij EDSN. Vanaf nu kunnen leveranciers na toestemming van de klant deze historische dagstanden opvragen. De leverancier kan deze dagstanden per aansluiting opvragen, maar ook via een abonnement bij de netbeheerders. Deze dienst stelt leveranciers in staat om aan hun wettelijke verplichting te kunnen voldoen om klanten inzicht te bieden in hun (historisch) verbruik.

Ben je energieleverancier en heb je vragen hierover, dan kun je mailen naar [email protected].

Deel dit verhaal:

Wil jij hier ook aan bijdragen?

Werk mee aan een duurzame toekomst

Hier bén je het kloppende hart van de energietransitie. Expert op het gebied van datadiensten. Scherp, vakkundig en klantgericht. Dat is hoe wij het doen. Samen bouwen aan iets dat niemand kent, maar iedereen mee te maken heeft. Meer uitdaging vind je nergens.

EDSN. Werk vol energie!

Bekijk onze vacatures
werken bij edsn

Onze dataservices

Energiedata voor iedereen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua

Marktpartijen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua

Lees meer

Consumenten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua

Lees meer
ean-codeboek