Nieuws

Nienke Homan benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen bij EDSN

Per 2 september is Nienke Homan voorzitter van de Raad van Commissarissen. EDSN denkt in Nienke Homan de ideale persoon met de juiste expertise te hebben gevonden om ons bedrijf verder te professionaliseren en onderstaande opgaven helpen waar te maken. Met haar ervaring in de landelijke politiek, haar internationale blik en inzet voor duurzaamheid, kan zij EDSN, vanuit haar rol, de volgende stap helpen maken.

Nienke Homan

We zitten midden in de energietransitie. Die stelt ons voor een aantal grote uitdagingen. Naast het leggen van meer kabels in de grond, speelt data daar steeds meer een rol in. EDSN is een belangrijke schakel om namens de netbeheerders de centrale markfacilitering vorm te geven.

Nienke Homan was van 2015-2021 Lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen. Sinds 1 december 2021 bekleedt ze meerdere bestuurlijke functies, onder andere in het bestuur van de Green Hydrogen Organisation in Geneve en bij Impact Hydrogen.

Nienke Homan neemt deze rol over van Geert Graaf. EDSN bedankt hem voor zijn jarenlange inzet, drive en positieve kijk op de ontwikkeling van EDSN. Als bruggenbouwer heeft hij met een onafhankelijke blik alle betrokken partijen weten te binden.

Jeroen Zanting, Lid RvC EDSN:
“De RvC is erg blij met de komst van Nienke Homan. We zijn er van overtuigd dat ze met haar ervaring en haar energieke en verbindende stijl een waardevolle aanvulling is op het team.”
Vijai Hoeblal, CEO van EDSN:
“Het bestuur van EDSN kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met Nienke Homan. Wij denken in haar een voorzitter te hebben die inspireert en verbindt en ons mede begeleidt naar de volgende fase van EDSN.
Nienke Homan, nieuwe voorzitster RvC van EDSN:
“De energiemarkt verandert snel en dat maakt het belang van betrouwbare, wendbare en innovatieve IT-infrastructuur en dataservices die dat ondersteunen extra belangrijk. Daar zet ik mijn kennis en ervaring graag voor in.”

 

Over Nienke Homan
Nienke Homan op LinkedIn en/of Nienke Homan op Wikipedia


Over EDSN

In opdracht van de netbeheerders faciliteert EDSN de vrije energiemarkt in transitie. Data speelt hierin een steeds belangrijkere rol. Hierbij werken we namens de netbeheerders continu aan verdere optimalisatie van bestaande (data)diensten en ontwikkelen we nieuwe diensten wanneer de markt hierom vraagt. We ontwikkelen ons daarbij als natuurlijke Go-To-IT partner voor de netbeheerders.

Voor meer informatie over EDSN kijk op www.edsn.nl of neem contact op met [email protected].

 

Deel dit verhaal:

Wil jij hier ook aan bijdragen?

Werk mee aan een duurzame toekomst

Hier bén je het kloppende hart van de energietransitie. Expert op het gebied van datadiensten. Scherp, vakkundig en klantgericht. Dat is hoe wij het doen. Samen bouwen aan iets dat niemand kent, maar iedereen mee te maken heeft. Meer uitdaging vind je nergens.

EDSN. Werk vol energie!

Bekijk onze vacatures
werken bij edsn